AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Comisia Europeana intarzie decizia privind aplicarea procedurii de infringement impotriva Germaniei

Asteptata sa se pronunte astazi in privind declansarii procedurii de infringement impotriva Germaniei, care isi mentine pozitia de aplicare a legii salariului minim brut de 8,5 euro pe ora, Comisia Europeana a mai cerut un ragaz de o saptamana pentru a analiza problema.
Intr-un raspuns adresat BusinessEurope, la sfarsitul lui aprilie, Violeta Bulc, a aratat ca, in principiu, Comisia aproba intentia Germaniei de a introduce un salariu minim, masura care respecta politicile Comisiei, dar mentioneaza ca aplicarea acestei legi si in transporturi trebuie sa se faca in conformitate cu legislatia europeana privind miscarea bunurilor si libertatea de a presta servicii. Concret, asta inseamna ca masura nu trebuie sa fie discriminatorie si ca orice ingradire a acestor doua aspecte trebuie sa aiba o justificare temeinica si sa respecte principiul proportionalitatii.
 

In acelasi timp, Violeta Bulc asigura ca problema salariului minim din Germania si efectul asupra transporturilor a captat toata atentia Comisiei, mai ales avand in vedere raspunsurile primite de la autoritatile germane, la solicitarile CE. Baza legala este foarte complexa si implica mai multe tratate europene de baza, ca urmare se deruleaza mai multe analize pentru fiecare tip de transport: tranzit, transport international sau cabotaj, iar Comisia va lua deciziile in functie de concluziile acestor analize.
Violeta Bulc a tinut sa precizeze ca CE a inceput sa reanalizeze regulamentele privind accesul pe piata transporturilor, accesul la profesie si legislatia sociala pentru transportul rutier. Rezultatele vor fi folosite pentru viitoarele masuri privind transporturile rutiere, ce vor aparea in 2016.

Articole similare

Ad