Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Comisia TRAN în vizită de lucru în Portul Constanța. Discuțiile vizează dezvoltarea transportului multimodal pe coridorul TEN-T

Europarlamentarul român Marian-Jean Marinescu (PPE, România), alături de alți colegi din TRAN -Elzbieta Katarzyna Lukacijewska (PPE, Polonia) și Dorien Rookmaker (PPE, Olanda), a fost astăzi, 24 mai, prezent în Portul Constanța în cadrul unor întâlniri oficiale ce vizează dezvoltarea transportului multimodal în România.

Delegația a fost alcătuită atât din membrii Comisiei Transporturi și Turism din cadrul Parlamentului European, cât și din specialiști ai comisiilor pentru transporturi și infrastructură și cea pentru antreprenoriat și turism din Senatul României. Florin Goidea, directorul general al Administrației Porturilor Maritime Constanța, a fost gazda întâlnirii care s-a derulat în parteneriat cu reprezentanții autorităților portuare din porturile romanești, maritime și fluviale, cu reprezentanți ai operatorilor privați, ai armatorilor și autorităților locale.

Florin Goidea, director general APMC

Discuțiile au vizat dezvoltarea coridorului rețelei centrale de transport TEN-T, o rețea de transport transeuropeană, multimodală pe teritoriul Europei, inclusiv Strategia UE pentru Dunăre si provocările din ultima perioadă.

Misiunea deputaților europeni pentru transport în România se va concretiza la lucrările TRAN în scopul actualizării regulilor UE privind rețelele TEN-T, în vigoare din 2013.

Dorien Rookmaker, PPE

Delegația vizitează România în perioada 23-25 mai și în contextul geo-politic actual se pune accent pe dezvoltarea portului Constanța, regiunii Dunării de Jos și punctelor de trecere a frontierei din România către Ucraina și Republica Moldova. Astfel, reprezentanții Comisiei TRAN vor face un bilanț al stadiului proiectelor TEN-T, pentru a evalua implementarea politicii și proiectelor Rețelei transeuropene de transport (TEN-T) în România.

Marian Jean Marinescu, PPE, le-a vorbit celor prezenți despre importanța dezvoltării portului Constanța

Articole similare

Ad
Ad