Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conferința Tranzit, 26 mai: Cum se plătesc șoferii detașați în Germania?

Deși Germania este pe ultima sută de metri cu implementarea prevederilor legate de detașarea transnațională a șoferilor în legislația națională, autoritățile de muncă din această țară déjà aplică amenzi firmelor străine care detașează șoferi în Germania și nu le plătesc remunerația minimă aplicabilă pentru șoferii de camion de aici.

Daniel Jinga, consultant KPMG, vine la conferința Tranzit de la Suceava de pe 26 mai pentru a vorbi despre modul în care au transpus autorităţile statelor membre Regulamentul 1057, cum tratează fiecare ţară aspectele legate de detaşare în legislaţia naţională și ce include remuneraţia minimă în fiecare țară mai importantă pentru transportatorii români.

Țările cu focus pentru România sunt Germania, Franța, Olanda, Belgia, Danemarca, Spania, Austria și Polonia. Pentru aceste țări se va trece în revistă prevederile legate de detașarea transnațională, cu precădere practica fiecărei țări de a lua în calcul sau nu indemnizaţia de detaşare ca element al remuneraţiei minime. Acordarea alocației de hrană reprezintă un alt punct de interes, cu atât mai mult cu cât unele controale ale autorităților străine au cerut dovezi privind plata alocației de hrană separat de indemnizația de detașare.

Nu în ultimul rând, consultantul fiscal KPMG va prezenta și amenzile prevăzute pentru neînregistrarea șoferilor detașați sau înregistrarea greșită, precum și amenzile pentru neîndeplinirii condiției de plată a angajaților detașați cu remunerația minimă prevăzută în țara respectivă.

Aspectele legate de controalele pe Franța și Belgia vor fi tratate de Av. Smaranda Rugină și respectiv Av. Frederik vanden Bogaerde.Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați pe email (office@traficmedia.ro) și tel. : 0732 131 353 (Andreea Matei)

Articole similare

Ad