Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Controalele austriece din granita au starnit reactii dure ale autoritatilor italiene

Verificarile medicale incepute la 11 martie de catre autoritatile austriece la granita cu Italia au generat cozi de 80 km intre Bolzano si Brenner. Noaptea, situatia s-a agravat, sute de vehicule comerciale fiind blocate pe autostrada ore intregi, dupa cum arata publicatia italiana TrasportoEuropa. Acest lucru a determinat inchiderea tuturor jonctiunilor nordice si activarea Protectiei Civile, pentru a ajuta soferii camioanelor stationate. Soferii nu aveau acces la toalete, iar daca cineva ar fi fost bolnav, nu era spatiu pentru a trece o ambulanta.
Austria permite trecerea camioanelor imediat ce a fost verificata starea soferului, insa cele straine nu au voie sa se opreasca in tara, provocand astfel distorsiuni foarte puternice in piata concurentiala, pentru transportul bilateral. Ca urmare, asociatiile italiene de transport rutier au solicitat Romei sa puna in aplicare masuri de reciprocitate. „Oprirea vehiculelor la granitele italiene creste tensiunea in randul transportatorilor“, spune Polo Ugge, vicepresedintele Conftrasporto. „Riscam proteste spontane, necontrolabile, ale transportatorilor rutieri.“
In consecinta, Paola De Micheli i-a cerut omologului austriac sa restabileasca traficul rutier si feroviar. Ministrul italian de externe a intervenit, de asemenea, informand Austria ca e pregatit sa ia masuri similare pentru vehiculele care intra in Italia.
Intre timp, Austria pare sa fi reactionat, accelerand spre dupa-amiaza viteza de tranzit a vehiculelor.

Articole similare

Ad
Ad