Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: CE a aprobat o schema de 16.6 miliarde de euro pentru companiile poloneze

Comisia Europeana a aprobat o schema de ajutor de stat sub forma de avansuri rambursabile in valoare totala de 16.6 miliarde de euro pentru a sprijini economia Poloniei in contextul pandemiei de COVID-19. Schema au fost aprobata in Cadrul temporar de ajutor de stat adoptat de Comisie.

,,Cu un buget total de 16,6 miliarde de euro, aceasta schema va permite Poloniei sa sprijine intreprinderile micro si mici si mijlocii pentru a face fata nevoilor de lichiditati. Estimam ca aceasta masura va ajuta 376 000 de companii sa minimizeze pierderile economice si sa isi mentina activitatile in timpul si dupa finalul pandemiei. Lucram indeaproape cu statele membre pentru a ne asigura ca masurile nationale de sprijin pot fi puse in aplicare intr-un mod coordonat si eficient, in conformitate cu normele UE”, a declarat vicepresedintele executiv Margrethe Vestager, responsabil cu politica de concurenta.
 
Sprijinul public va fi sub forma de avans rambursabil ce nu va depasi 100.000 de euro per companie in sectorul agricol, 120.000 de euro per companie pentru pescuit si acvacultura si 800.000 de euro per companie pentru celelalte sectoare. „Sprijinul nu va fi acordat intreprinderilor care erau deja in dificultate la 31 decembrie 2019”, se mai arata in comunicatul Comisiei Europene.

Articole similare

Ad