Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Lantul de aprovizionare pe retailul alimentar trebuie regandit

Schimbarile din pietele globale ar putea genera un deficit de produse alimentare in luni urmatoare, ca urmare a vulnerabilitatii sistemului de livrare la timp pe criza, atrage atentia Dr. Ludivine Petetin, de la Universitatea Cardiff, citat de BBC.
Modul in care cumparam si vindem produse alimentare ar trebui revizuit dupa criza coronavirusului, a spus academicianul. „Atunci cand apare un fenomen disruptiv pe lantul de aprovizionare, acesta va avea un impact asupra disponibilitatii produselor la raft”, a declarat Dr. Petetin. Oficialul a mai spus ca lucrurile se pot inrautati, ca rezultat al politicilor de export ale unor tari, oferind drept exemplu deciziile de export ale Cambodgiei si Vietnam-ului, care au interzis exportul pentru a securiza rezervele necesare populatiei. 
„Respectivele tari au facut acest lucru pentru stabilitatea lor, dar pe termen mediu si scurt acest lucru ar putea duce la o criza alimentara”, a spus Ludivine Petetin, adaugand ca preturile pentru respectivele alimente vor creste. 

Articole similare

Ad