Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

COVID-19: Polonia, schema de ajutor de 115 milioane de euro aprobata de Comisia Europeana

Comisia Europeana a aprobat o schema de ajutor de stat in valoare de 115 milioane de euro pentru a sprijini economia Poloniei in contextul pandemiei de COVID-19. Schema a fost aprobata in Cadrul temporar de ajutor de stat adoptat de Comisie.
 
,,Aceasta schema in valoare de 115 milioane de euro va permite Poloniei sa scuteasca companiile de o parte din dobanzi pe care trebuie sa le plateasca pentru imprumuturi, reducand astfel povara financiara din actuala criza. Acest lucru va ajuta intreprinderile sa isi continue activitatile in aceste momente dificile. Continuam sa colaboram strans cu statele membre pentru a ne asigura ca masurile nationale de sprijin pot fi puse in aplicare intr-un mod coordonat si eficient, in conformitate cu normele UE’’, a declarat vicepresedintele executiv Margrethe Vestager, responsabil cu politica de concurenta.
 
Sprijinul public, sub forma de subventii directe, este destinat sa acopere partial dobanzile la imprumuturi, care in mod normal ar trebui sa fie suportate de catre imprumutat. Schema va fi deschisa microintreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urilor) si companiilor mari care se confrunta cu dificultati ca urmare a impactului economic al focarului de coronavirus.

Articole similare

Ad