Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Polonia, scheme de ajutor de 7.8 miliarde de euro aprobate de Comisia Europeana

Comisia Europeana a aprobat 11 scheme de ajutor de stat in valoare totala de 7.8 miliarde de euro pentru a sprijini economia Poloniei in contextul pandemiei de COVID-19. Schemele au fost aprobata in Cadrul temporar de ajutor de stat adoptat de Comisie.

,,Aceste 11 scheme in valoare de 7.8 miliarde de euro vor permite Poloniei sa ajute companiile si intreprinderile de tip PFA cu lichiditati imediate, reducand astfel povara financiara din actuala criza. Acest lucru va ajuta intreprinderile sa isi minimizeze pierderile legate de criza si sa mentina joburile. Continuam sa colaboram strans cu statele membre pentru a ne asigura ca masurile nationale de sprijin pot fi puse in aplicare intr-un mod coordonat si eficient, in conformitate cu normele UE", a declarat vicepresedintele executiv Margrethe Vestager, responsabil cu politica de concurenta.
 
Sprijinul public va fi sub forma de subventii directe, avansuri rambursabile, diverse avantaje fiscale, amanari ale platilor fiscale si subventii salariale. Schema va fi deschisa microintreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urilor) si companiilor mari care se confrunta cu dificultati ca urmare a impactului economic al focarului de coronavirus. De acesti bani se estimeaza ca vor benefica circa 2.5 milioane de firme. 

Articole similare

Ad