Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cresc veniturile angajatilor de la Dacia

Vineri, 5 februarie 2016, Administratia Automobile Dacia si Sindicatul Autoturisme Dacia au incheiat negocierile pentru un nou contract colectiv de munca.
Partile au convenit cresterea cu 150 de lei (5%) a salariului de baza brut la nivel de operatori. In plus, toti angajatii vor primi o prima pentru rezultatul anului 2015, in valoare de 1.430 lei brut, acordata in luna mai.
Salariul operatorilor de la Dacia este de aproape 3 ori mai mare decat la sfarsitul anului 2007 si, in 2015, a fost aproape dublu fata de salariul mediu realizat la nivelul economiei nationale.
 

Muncitori din tari precum Polonia, Slovacia si Cehia au salarii medii realizate, la nivelul economiei, similare cu cele ale operatorilor de la Dacia.
Salariul mediu brut realizat la sfarsitul anului 2015 a fost de 4.700 lei, incluzand salariul de baza, vechime/sporuri, ore suplimentare si prime.
In plus fata de salariu, angajatii beneficiaza de prime de Pasti, de Craciun si de vacanta (care, in total, reprezinta inca un salariu mediu realizat pe an), masa calda, bonuri de masa, tichete cadou, transport subventionat, asigurare de sanatate, bilete de odihna si tratament si alte ajutoare.
Obiectivul Grupului Renault in Romania este a de a pastra competitivitatea industriala, in ceea ce priveste activitatea de fabricatie pe platforma de la Mioveni.

Articole similare

Ad