Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Creste cuantumul deductibil al diurnei la intern

La sfarsitul lui ianuarie a aparut Ordinul MFP nr. 60/2015 pentru actualizarea cuantumului indemnizatiei zilnice de delegare si detasare, precum si a sumei ce reprezinta compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat in delegare in situatia in care acesta nu beneficiaza de cazare in structuri de primire turistica, prevazute in anexa la Hotararea Guvernului nr. 1.860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului, publicat in Monitorul Oficial nr. 68 din 27 ianuarie 2015.
 

Acest act normativ prevede cresterea cuantumului indemnizatiei zilnice de delegare si detasare prevazut la art. 9 din anexa la Hotararea Guvernului nr. 1.860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului, cu modificarile si completarile ulterioare, de la 13 la 17 lei.
Acest lucru inseamna ca firmele de transport vor putea acorda soferilor o diurna maxima deductibila de 42,5 lei fata de 32,5 lei, cat se putea deduce pana acum.
De asemenea, Ordinul 60/2015 prevede cresterea cuantumului sumei ce reprezinta compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat in delegare si care nu se cazeaza in conditiile art. 26 din Hotararea Guvernului nr. 1.860/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la 45 de lei.

Articole similare

Ad