Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Crestere pe toate planurile

2014 a fost pentru CTE Trailers un an mai bun decat 2013 si din punct de vedere al vanzarilor de semiremorci noi (circa 700 pana in octombrie, fata de 637 in intregul 2013) si de piese de schimb (o valoare cu 5% mai mare), dar si din punct de vedere al incasarilor din service (cu 10% peste cele din anul anterior). Din totalul cifrei de afaceri inregistrate in 2014, de circa 17 milioane de euro, aproximativ 15% provine din after-sales, astfel ca potentialul de dezvoltare pe acest segment este foarte mare, si de aceea compania si-a propus sa investeasca in 2015 in dublarea capacitatii de service.
 

Dintre semiremorcile Krone vandute de CTE Trailers in 2014, ponderea cea mai mare o reprezinta prelatele – in egala masura Mega si Profi Liner, pentru automotive in general, inclusiv pentru transportul de anvelope. Vanzarea de semiremorci izoterme, frigorifice si dube inchise din plywood sau din otel pentru curierat sau pentru textile a reprezentat 10% din numarul total de unitati vandute. Producatorul german are in oferta si vehicule pentru transport intermodal, cu tavan ranforsat, dar in Romania ele nu au fost solicitate.
Adrian Anghelea, director de vanzari in cadrul CTE Trailers, remarca faptul ca, desi in 2014 producatorii de semiremorci nu au venit cu foarte multe noutati, o tendinta noua a aparut totusi pe piata, dar din partea transportatorilor: modele care anul trecut abia incepeau sa fie comandate – cum este Krone Multos cu pachete de ancorare pentru toate tipurile de marfuri generale (anvelope, piese auto, bauturi s.a.) cu certificat pentru transport de anvelope si cuva pentru bobine de tabla, cumparata de Dianthus – au inceput sa devina mai cerute. O alta tendinta noua, care se manifesta in ultimii doi ani, este, asa cum puncteaza Adrian Anghelea, faptul ca negocierile si discutiile referitoare la specificatia tehnica a semiremorcii sunt mai complexe decat pentru autotractoare. „Transportatorii si beneficiarii lor au cerinte foarte clare legate de greutate, volum, sisteme de ancorare s.a., si batalia nu se mai da pentru preturi, ci este ales furnizorul care are in oferta exact ceea ce solicita ei. Cu alte cuvinte, clientii seriosi nu se mai uita la pret cand au nevoie de o anumita specificatie sau cand pot alege un sistem mai performant.“
Un alt produs inovator, adus in Romania la final de 2014 pentru a fi testat de PallEx, este Mega Liner Variofloor cu podea dubla, pe care Krone il are in oferta din 2012 si pentru care se poarta discutii de mai bine de un an, „dar am tot amanat livrarea pentru ca vroiam sa fie un produs pe care sa ne bazam, sa mai treaca prin teste si verificari. Si vom mai promova acest model si la alti clienti.“
Dat fiind numarul mare de sisteme optionale pe care le ofera, CTE Trailers propune consultanta in cazul tuturor achizitiilor, de aceea procesul de vanzare dureaza acum mai mult si personalul face training – in Germania sau in Romania, in functie de complexitatea informatiei – de cate ori apare ceva nou. …

Articole similare

Ad