Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Criza de soferi, diurna, plata salariului minim in UE si repausul de 45 de ore – in discutie la ExpoTranzit

Pe 26 si 27 aprilie, revista Tranzit organizeaza la Cluj-Napoca a treia editie a ExpoTranzit, o expozitie de vehicule comerciale si echipamente dublata de 5 sesiuni de conferinte dedicate transporturilor de marfa si persoane, distributiei si logisticii.
Transportatorii de marfa vor putea discuta in prezenta Ministrului Transporturilor, Lucian Sova, despre pozitia Romaniei in ceea ce priveste noul set de legi din pachetul rutier, precum si despre solutiile pe care transportatorii le pot gasi la criza de soferi, printre care si accesul la cursurile de sofer profesionist de la 18 ani si angajarea de soferi non-comunitari.
 

Florin Cosma, inspector de munca in cadrul Inspectiei Muncii, va clarifica aspectele legate de incadrarea operatiunilor de transport intracomunitar sub incidenta Directivei detasarii transnationale (care prevede plata soferilor cu salariul minim din fiecare tara europeana in care incarca/descarca), precum si cum se face pontajul corect al soferilor in functie de programul de lucru efectiv din fiecare zi (corelat cu datele inregistrate de tahograful digital).
Alte discutii pe tema repausului de 45 de ore, interzis in majoritatea tarilor mari din vestul Europei, precum si impactul deciziei Curtii Europene de Justitie in ceea ce priveste posibilitatea anularii, de catre un stat UE, a unui document portabil A1 emisa de catre un alt stat membru UE vor fi analizate impreuna cu avocatul belgian Frederik Vanden Bogaerde, specializat in probleme de legislatia muncii si transporturilor. Belgia este unul dintre statele cele mai active in penalizarea “dumpingului social”, la cererea sa fiind dat, de altfel, acest raspuns din partea Curtii Europene de Justitie.
Programul pentru transporturile de marfa va fi completat si de o prezentare a expertilor fiscali de la PriceWaterhouseCoopers privind impactul modificarilor fiscale de la 1 ianuarie asupra firmelor care activeaza in transporturi. De asemenea, directorul pe Europa Centrala si de Est a Raben Logistics, o companie dezvoltata in Polonia si care s-a extins rapid in Germania si in restul Europei, va vorbi despre cum face fata tuturor provocarilor actuale cu care se confrunta toate companiile de transport din estul Europei: repausul de 45 de ore, plata salariului minim conform directiveri detasarii transnationale, criza de soferi, digitalizarea industriei de logistica si transport etc. Ewald Raben, actionarul majoritar al companiei, a fost numit recent “Antreprenorul Anului in Germania”.
Detalii pentru inscrierea la conferinta Tranzit de transport marfa se pot obtine la telefon 021 777 06 98-99 si e-mail: office@traficmedia.ro

Articole similare

Ad