Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CTP investeste intr-un nou parc logistic in Cluj

CTP, dezvoltator si administrator de parcuri industriale si logistice, investeste 15 milioane de euro in dezvoltarea unui nou parc logistic in apropiere de Cluj-Napoca. CTPark Cluj II va fi situat in localitatea Floresti, urmand sa aiba o suprafata totala inchiriabila de 29.000 m2. Compania mai detine in prezent un parc in judetul Cluj, CTPark Cluj I, aflat in localitatea Apahida, cu o suprafata de 23.000 m2, finalizat anul trecut.
 

Pozitionat strategic la iesirea din oras, pe sensul de mers Cluj-Napoca – Oradea, cu acces direct din DN1 si Drumul European 60, CTPark Cluj II va fi construit pe un teren cu o suprafata de 65.000 de m2. Proiectul se afla in faza de autorizare, design si licitatie pentru subcontractori, urmand ca lucrarile sa fie finalizate in doua etape: prima in martie 2018, iar a doua in ultima jumatate a anului viitor, se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului. Noul parc logistic va dispune de 29.000 m2 spatii de depozitare, din care aproximativ 8.000 m2 sunt deja inchiriate de unul dintre clientii strategici ai CTP. Restul de 21.000 m² disponibili se afla intr-un singur depozit cu compartimentare flexibila, care permite impartirea spatiului in suprafete de marimi diferite, in functie de nevoile clientilor, de la 1.500 m2 pana la 10.500 m2.
„Cladirile CTPark Cluj II vor fi dezvoltate dupa cele mai inalte standarde tehnice ale companiei, menite sa reduca semnificativ costurile operationale si sa diminueze impactul asupra mediului inconjurator. Facilitatile oferite de noul parc logistic vor fi unice pe piata din Cluj. Halele vor avea o deschidere de 145,4 m si o inaltime utila de 12 m, ceea ce le va permite clientilor sa beneficieze de mai mult spatiu de depozitare. Depozitele vor fi dotate cu iluminare interioara si exterioara cu LED si Smart LED, iar sistemul de luminatoare amplasate in tavan va asigura prezenta luminii naturale. Izolatiile din materiale de calitate superioara, precum si sistemul inteligent de incalzire si racire vor mentine temperatura interioara la circa 14-15 oC iarna si circa 22 oC in timpul verii, garantand o eficienta energetica maxima. De asemenea, toate materialele folosite la constructia depozitelor provin de la furnizori certificati ISO“, mai spune sursa citata.
„Primim din ce in ce mai multe solicitari din zona Clujului, care atrage in ultimii ani investitori de calibru din domenii ca: IT, automotive, FMCG, industria textila, tehnologie. Este al treilea oras ca marime din Romania si unul dintre cele mai bine dezvoltate din punct de vedere economic, ceea ce genereaza o nevoie tot mai accentuata de noi spatii de depozitare si productie”, declara Ana Dumitrache, Country Head al CTP Romania.
In paralel cu constructia noului CTPark Cluj II, compania investeste circa 4,5 milioane de euro in extinderea cu 10.500 m2 a CTPark Cluj I, aflat in Apahida, la 13 km de centrul orasului Cluj-Napoca si in apropierea aeroportului. Cladirea va fi finalizata in noiembrie 2017 si este destinata clientului strategic al CTPark Cluj I, retailerul Profi.

Articole similare

Ad