Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cum contribuie telematica la un trafic mai sigur si la un business eficient

Traim intr-o lume tot mai grabita, amatoare de viteza. Totul se desfasoara “pe repede inainte”, toti se grabesc spre o destinatie. In acelasi timp, lumea, azi, este guvernata de tehnologie, consumatoare fidela de inovatie. Iar telematica este un domeniu foarte generos din acest punct de vedere, supus continuu schimbarii. Din acest motiv, telematica reuseste sa ofere instrumentele necesare pastrarii echilibrului acestei lumi atat de grabite.
Echilibrul presupune o multitudine de factori, dintre care prioritara este siguranta traficului. Romania sta destul de prost la acest capitol, avand in vedere ca, in 2016, numarul deceselor rutiere la un milion de locuitori era de 97, aproape dublu fata de media UE, de 50 de decese la un million de locuitori, potrivit statisticilor UE, citate de WebEye.
 

Astazi, datorita solutiilor telematice, managerii de flote au o evidenta clara a numarului de kilometri parcursi de fiecare vehicul si aplicatiile IT transmit alerte pentru a semnala vizitele la service. Prin urmare, scade riscul producerii accidentelor din cauze tehnice.
„Telematica nu lasa nimic la voia intamplarii. Transportatorii stiu sigur cand trebuie efectuate reviziile tehnice, cum conduce fiecare sofer si daca respecta regulamentele europene referitoare la orele de condus. Daca e timpul pentru pauza, soferul este obligat sa traga pe dreapta si sa se odihneasca, asa ca scade riscul adormirii la volan“, a declarat Levente Gall, directorul general al WebEye Europa Centrala si de Est.
Compania a lansat recent Truck Navigator, o solutie dezvoltata impreuna cu grupul german PTV care se adreseaza direct soferilor, acestia primind in timp real toate informatiile relevante cursei pe care o efectueaza. Aplicatia ii avertizeaza asupra unor blocaje rutiere si sugereaza rutele ocolitoare, aceeasi solutie avertizeaza soferii asupra unor limite de gabarit pe diverse sosele sau asupra unor portiuni de drum periculoase. „De asemenea, soferul stie in orice moment care este ora estimata de sosire la destinatie, precum si distanta pe care o are de parcurs pana la cea mai apropiata parcare. Toate acestea nu inseamna altceva decat informatii vitale pentru participantii la trafic profesionisti si, in cele din urma, un trafic mai sigur“, mai arata compania in comunicatul de presa.

Articole similare

Ad