AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Dacia a produs 339.000 de masini in 2014

Nicolas Maure, presedinte si director general al Dacia si director general al Renault Romania, a anuntat in cadrul conferintei ZF „Industria auto: motorul economiei romanesti“ ca anul trecut Automobile Dacia a avut o cifra de afaceri de 4,24 miliarde de euro. Cresterea cifrei de afaceri din 2014 a fost determinata atat de avansul vanzarilor de componente, cat si de vanzarea unor produse mai scumpe, precum Dacia Duster, chiar daca productia de masini a scazut usor.
„Dacia a produs 339.000 de masini in 2014, iar tinta noastra este ca fabrica de la Mioveni sa livreze cel putin 20% din productie in Romania, fata de 8% cat avem acum.
 

Deocamdata lucram la capacitate aproape maxima la Mioveni, ceea ce este foarte bine“, a precizat Nicolas Maure, subliniind faptul ca Dacia aduce 2,8% din PIB-ul Romaniei si 7,3% din exporturi. „In 2014 am vandut peste 29.600 de masini in Romania, avem o cota de piata de peste 31%“, a mai spus acesta, completat de Constantin Stroe, presedinte ACAROM: „Sectorul auto a contribuit in 2014 cu 22% la exportul Romaniei. Potentialul industriei de componente auto este semnificativ.“
Jucatorii din industrie au ridicat insa problema productivitatii muncii, care este mult mai redusa decat in alte tari. „Slovacia a facut anul trecut 7,9 miliarde de euro afaceri din componente auto cu 43.000 de salariati, in timp ce Romania a facut afaceri de 7,1 mld. euro cu peste 110.000 de salariati, deci la productivitate suntem la pamant“, mentioneaza Constantin Stroe.

Mai multe amanunte puteti afla din numarul urmator al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad