Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DACIA continua sa sustina invatamantul profesional

DACIA continua parteneriatul cu liceul tehnologic constructii masini mioveni (LTCMM) pentru sustinerea invatamantului profesional. Incepand din 2014, elevii a doua clase ale liceului din Mioveni s-au specializat in meseria de sculer matriter, de-a lungul stagiilor realizate pe platforma industriala de la Mioveni. Anul acesta, constructorului auto national i s-au alaturat alte trei companii active in industria auto din Romania, furnizori de componente, Euro Auto Plastic Systems, Piroux Industrie si Delta Invest.
 

Miercuri, 13 ianuarie, companiile au semnat un protocol de colaborare cu inspectoratul scolar al judetului Arges si Primaria orasului Mioveni pentru sustinerea elevilor de la LTCMM, in specializari necesare pe piata muncii. Dacia va sustine specializarea de "sudor". La evenimentul care a avut loc la LCTMM si a prilejuit semnarea documentelor au fost prezenti Nicolas Maure, presedinte director general Dacia si director general grup Renault Romania, Dumitru Tudosoiu, inspector scolar general la inspectoratul scolar al judetului Arges, Ion Georgescu, primar al orasului Mioveni, Ghiorghe Dinuta, director al LTCMM si reprezentanti ai companiilor furnizoare auto. "Am inceput parteneriatul cu liceul tehnologic constructii masini Mioveni in 2014, cu specializarea de sculer-matriter. Acum sustinem o a doua specializare, aceea de sudor. Incercam, impreuna cu liceul si comunitatea locala, sa adaptam profilul si programa scolara la nevoile pietei muncii. Cei 48 de absolventi ai acestor clase vor avea prioritate la angajare, in functie de nevoile companiei. Ne bucuram ca de anul acesta ni s-au alaturat si alte companii, furnizori ai nostri, care au inteles necesitatea demersului pentru intreaga industrie”, a declarat Nicolas Maure, presedinte director general Dacia si director general grup Renault Romania.
In perioada scolara 2015 – 2018, alti sase elevi, in clasa a IX-a, ai LTCMM, vor parcurge etape de stagiu la uzinele Dacia de la Mioveni, dar si vizite pe platforma industriala. In baza contractului de stagiu, acestia vor beneficia de burse lunare in valoare de 200 de lei, acordate pe criterii de performanta. In plus, Dacia le asigura transportul, pranzul, dar si echipamentul de protectie necesar in departamentele de fabricatie unde se vor desfasura stagiile.

Articole similare

Ad