Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dacia si Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni au semnat un parteneriat pentru sustinerea invatamantului profesional

Miercuri, 16 iulie 2014, a fost semnat un protocol de parteneriat intre Dacia, Inspectoratul Scolar al judetului Arges si Primaria orasului Mioveni pentru infiintarea si sustinerea functionarii unor clase de invatamant profesional in domeniul mecanica, calificarea profesionala sculer-matriter, la Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni.
Parteneriatul vizeaza colaborarea dintre Dacia si Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni in ce priveste activitatea scolara si pregatirea profesionala practica a tinerilor liceeni.
 

Astfel, Dacia sustine invatamantul profesional prin crearea in cadrul liceului a doua clase cu profil mecanic (calificare sculeri-matriteri).
Cei 42 de liceeni vor imbina formarea teoretica si cea practica, prin participarea in calitate de stagiari la Uzinele Dacia din Mioveni si prin posibilitatea de a efectua vizite la uzinele Dacia. In baza contactului de stagiu, Dacia va oferi stagiarilor burse lunare in valoare de 200 lei, acordate pe criterii de performanta. In plus, acestia vor beneficia de transport si pranz gratuit, dar si de echipament de protectie pus la dispozitie de Dacia.
Absolventii acestor clase vor avea prioritate la angajare in cadrul Dacia, in functie de nevoile companiei.
Pe langa crearea claselor specializate, Dacia va sustine Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni si prin sponsorizarea cu mijloace tehnice (masini, utilaje si echipamente) care sa contribuie la formarea elevilor. Mai mult, specialisti din cadrul Dacia si ai Renault Romania vor participa si la instruirea cadrelor didactice si vor interveni in cadrul cursurilor pentru a facilita dobandirea unor competente specifice industriei auto.

Articole similare

Ad