Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Daimler lanseaza primul camion electric in productia de serie

Mitsubishi Fuso Truck si Bus Corporation (MFTBC), parte din grupul Daimler Trucks, anunta lansarea globala a primului camion electric in productie de serie – Fuso eCanter. Camion va fi pus in vanzare incepand cu acest an pe pietele din SUA, Europa si Japonia.
Fuso eCanter este primul camion usor complet electric ce intra in productia de serie, MFTBC planuind sa livreze 500 de unitati catre clientii sai in urmatorii doi ani.
 

Productia la scara mare va incepe in 2019, arata compania intr-un comunicat de presa. Autocamionul electric are o autonomie de 100 km si o capacitate de incarcare de pana la 3,5 tone, in functie de caroserie. Propulsorul electric al vehiculului contine sase baterii litiu-ion de 420 V si 13,8 kWh fiecare. In comparatie cu un camion diesel conventional, Fuso eCanter ofera economii de pana la 1.000 de euro la fiecare 10.000 de kilometri. „In momentele in care toata lumea vorbeste despre camioane electrice, suntem primii care comercializeaza un camion electric produs in serie. Avand o istorie indelungata in motoare alternative, suntem mandri sa intram in aceasta noua era. FUSO eCanter vine cu ani de testare din partea clientilor si asigurarea de piese, servicii si garantie prin intermediul retelei globale de distributie Fuso“, a declarat Marc Llistosella, presedinte si CEO al Mitsubishi Fuso Truck si Bus Corporation.

Articole similare

Ad