Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler Truck și Foton vor produce camioane în China, pentru China

Daimler Truck AG și partenerul său chinez Beiqi Foton Motor Co, vor produce și vor distribui autotractoare Mercedes-Benz pentru o piață avansată din China. Ambele companii investesc peste 485 de milioane de euro în achiziționarea și modernizarea unității de producție, în maximum doi ani urmând să fie lansată linia de asamblare într-o nouă fabrică BFDA din Huairou (Beijing).

Noile autotractoare din producția chineză vor fi complet adaptate la cerințele specifice ale diferiților clienți chinezi. Piața camioanelor grele din China a avut un volum de 1,1 milioane de unități în 2019. Pentru 2020, Daimler presupune că peste jumătate din camioanele vândute în întreaga lume vor fi înregistrate în China. „Pentru a exploata pe deplin acest potențial, am decis să producem camioane Mercedes-Benz la nivel local în China, pentru China”, spune Martin Daum, președintele Consiliului de administrație al Daimler Truck AG.

BFDA a vizat până acum segmentul de piață mai sensibil la prețuri, mizând pe camioanele marca Auman produse în China. Odată cu producția de autotractoare grele Mercedes-Benz, BFDA ar trebui să contribuie la cucerirea unui segment superior, interesat de tehnologie.

Daimler Truck AG și producătorul chinez Foton Motor dețin fiecare 50% din noul joint venture. În primele trei trimestre ale lui 2020, BFDA a vândut 99.550 de camioane, reprezentând o creștere de aproximativ 60% față de anul precedent.

Articole similare

Ad