Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schenker: Implementarea primelor MAN eTrucks începând cu 2024

DB Schenker, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice din lume, a semnat un acord cu producătorul de vehicule comerciale MAN Truck & Bus pentru a deveni primul client care va adopta noul MAN eTruck. DB Schenker va adăuga 100 de noi camioane MAN low liner și cu caroserie mobilă în flota sa până în 2026. Primele vehicule vor fi predate în prima jumătate a anului 2024.

Cyrille Bonjean, șeful departamentului de transport terestru al DB Schenker Europe, a declarat că în prezent, DB Schenker are o gamă largă de camioane de marfă: „Dorim să acumulăm experiență practică cu e-camioanele cât mai devreme posibil. În acest fel, putem crea rapid o ofertă pentru comunitatea de afaceri pentru a face lanțurile de aprovizionare mai prietenoase cu clima. De aceea a fost important pentru noi să primim primele MAN eTrucks. Acest lucru ne aduce cu încă un pas mai aproape de obiectivul nostru de a fi net zero pe șosea în transportul terestru până în 2040.”

„DB Schenker și MAN pornesc împreună pe drumul către un viitor electric. Suntem foarte încântați să avem primul nostru client pentru noul eTruck. Cererea de pe piață pentru acest vehicul complet electric este deja enormă. Acum, subiectul ia cu adevărat avânt, în parte pentru că tot mai mulți dintre clienții noștri își stabilesc obiective de decarbonizare extrem de ambițioase. Acest lucru are un impact direct asupra lanțurilor logistice. Cu toate acestea, nu vom reuși să realizăm o schimbare durabilă a mobilității în traficul de mărfuri grele decât cu sprijinul politic adecvat. Printre altele, acest lucru se referă la dezvoltarea rapidă a infrastructurii de încărcare și, de asemenea, la conceperea în continuare a cadrului de finanțare pentru achiziția de camioane electrice”, a declarat Alexander Vlaskamp, CEO al MAN Truck & Bus.

Primele MAN eTrucks vor fi produse într-o serie mică în prima jumătate a anului 2024 pe linia de producție de la sediul central al companiei din München. Odată cu semnarea acordului, DB Schenker este primul client pilot pentru aceste eTruck-uri. Furnizorul de servicii logistice dorește să dobândească experiență practică cu produsul cât mai devreme posibil. Acest lucru include, de asemenea, configurarea propriei infrastructuri de încărcare, planificarea inteligentă a rutelor și alte servicii digitale de la MAN Digital Solutions, cum ar fi eManager, ServiceCare și MAN Driver App. Prin urmare, DB Schenker beneficiază de consultanță 360° din partea MAN Transport Solutions, inclusiv analiza rutelor, strategia de încărcare, planificarea infrastructurii de încărcare și optimizarea cererii de energie.

Primele MAN eTrucks pentru DB Schenker în 2024 vor fi tractoare cu semiremorcă de volum, așa-numitele tractoare ultra-semiremorcă. Înălțimea redusă a semiremorcii, de aproximativ 950 mm, face posibil transportul electric al remorcilor de volum cu o înălțime interioară de 3 m. Celelalte camioane electrice care vor fi livrate în 2025 și 2026 sunt planificate ca tractoare ultra-semiremorcă și camioane cu caroserie mobilă.

Articole similare

Ad