Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schenker readuce Deutsche Bahn pe profit

Filiala de logistică DB Schenker a avut de departe cea mai mare contribuție la evoluția pozitivă a Deutsche Bahn (DB), care a raportat un rezultat operațional pozitiv pentru prima dată de la criza corona în acest prim semestru. „Primul semestru din 2022 este cel mai de succes al Schenker din istoria de 150 de ani a companiei”, a declarat Levin Holle, directorul financiar al DB.

DB Schenker aproape și-a dublat profitul operațional față de primul semestru din 2021, ajungând la aproximativ 1,2 miliarde de euro. „Filiala noastră logistică sprijină enorm dezvoltarea pozitivă a grupului DB”, a spus Holle. Potrivit firmei, logistica internațională a fost mai solicitată ca niciodată.

Deutsche Bahn și-a publicat cifrele semestriale săptămâna trecută, 28 iulie, precizând că a încheiat primul semestru din 2022 cu un profit operațional (EBIT ajustat) de 876 milioane de euro. Vânzările consolidate au crescut cu 28,4% față de primele 6 luni din 2021, ajungând la aproximativ 28 miliarde de euro.

În mod ironic, veștile despre ajutorul de stat pentru compania feroviară germană au fost publicate cu o zi mai devreme. Deutsche Bahn va primi 215 milioane de euro sub forma unei injecții de capital în conformitate cu orientările UE privind ajutoarele de stat, cu scopul de a compensa pierderile suferite de filialele sale din cauza pandemiei Covid-19 în perioada 16 martie – 31 mai 2020. Trebuie menționat că filialele beneficiare sunt DB Netze, administratorul infrastructurii feroviare germane, DB Energie, furnizorul de energie de tracțiune și DB Station & Service.

În prezent, infrastructura feroviară germană nu reușește să țină pasul cu creșterea traficului. Rezultatul este mai multe ambuteiaje pe șine și întârzieri. Impactul poate fi deja observat în lanțul de aprovizionare al industriei logistice, care depinde în mare măsură de rețeaua germană.

Calitatea și punctualitatea sunt în prezent „inacceptabile”, a subliniat directorul general al companiei, Richard Lutz. Dar acest lucru explică și de ce compania investește masiv în extinderea rețelei.

Împreună cu guvernul federal, investițiile DB, în valoare de 5,4 miliarde de euro, au continuat să se îndrepte în acest an către infrastructura feroviară din Germania. „Scopul este de a face infrastructura adecvată pentru viitor în toate dimensiunile”, menționează DB.

Articole similare

Ad