Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

De anul viitor, brokerul va trebui sa ofere si consultanta

Pentru multe firme cu flote auto, asigurarile au reprezentat un cost tot mai mare in ultimul timp, iar din 2004 limiteloe de raspundere in cazul RCA au crescut de circa 10 ori. Asta deoarece rezultatele asiguratorilor au fost slabe , ei platind daune mai mari decat incasarile din prime. De curand, Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor a elaborat un proiect de norme care era inca in dezbatere luna trecuta si care aduce anumite completari, cu scopul de a controla mai mult rezultatele pietei in ce priveste RCA, pentru a preintampina noi cresteri de costuri.
 

Deoarece costul cu asigurarea depind de rezultatele pe care o firma le are in timp, dar si de componenta bonus-malus, posesorilor de flote le este imposibil sa isi faca o estimare de buget in acest sens. Aici ar trebui sa intervina brokerul care ar trebui sa vada care este evolutia costurilor si ce masuri poate lua clientul pentru a avea cheltuieli mai mici anul urmator. Pentru a responsabiliza brokerul, de la 1 ianuarie 2015 se are in vedere pentru RCA o transparentizarea comisionului de brokeraj. Asftle incat clientii sa inteleaga ca in schimbul banilor platiti are dreptul la anumite servicii de consultanta.
Cat priveste Casco, s-a produs o oarecare asezare a preturilor, situatie care aminteste de cea de acum 3-4 ani din Polonia cand acestea s-au asezat si apoi peste noapte au crescut cu 30-40% din cauza rezultatelor proaste ale asiguatorilor si a incapacitatii de a face fata cu incasarile.

Articole similare

Ad