Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

De la 1 aprilie se instituie taxa de drum si in Marea Britanie

De la 1 aprilie 2014 vehiculele peste 12 t vor achita o taxa de utilizare retelei de drumuri din Marea Britanie. Taxa trebuie achitata inainte de intrarea fiecarui vehicul in tara.
Taxa pentru fiecare vehicul este de 1,70-10 de lire pe zi (170 si 1.000 de lire pe an), in functie de numarul de axe si masa. Soferii, operatorii de transport sau chiar agentii care lucreaza pentru ei pot achita taxa pentru fiecare zi de utilizare sau pot economisi bani platind in avans pe saptamana, luna sau an.
 

Daca un vehicul comercial utilizeaza reteaua de drumuri mai mult de 100 de zile pe an, cel mai eficient mod de plata peste pentru un an intreg.
Taxa se aplica de la 00:00:00 pana ziua urmatoare, cu o secunda inainte de miezul noptii (23:59:59).
Taxa poate fi achitata online sau cu ajutorul unui card de credit sau debit. Pentru platile online se pot utiliza si anumite carduri de carburant.
Punctele unde se poate achita taxa vor fi destul de putine, in special in terminalele de feribot si cateva statii de carburant.
De pe 3 martie 2014, operatorii pot incepe pregatirile pentru noua taxa daca au mai mult de 50 de vehicule care frecventeaza Marea Britanie, iar de la 17 martie se pot inregistra cei sub 50 de vehicule.
Daca nu se achita taxa, se va aplica o amenda de 300 de lire. Daca nici acesta nu se plateste autoritatile vor proceda la imobilizarea vehiculului.

Articole similare

Ad