AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Declaratie speciala pentru soferi, la revenirea din cursa

In urma adoptarii Ordonantei Militare nr. 7, soferii de transport international de marfa nu mai sunt pusi automat in autoizolare sau carantina pe perioada revenirii in tara, intre curse. Acestia trebuie insa sa completeze o declaratie la frontiera, care, spre deosebire de declaratia obisnuita care se completeaza de toti cei care se intorc din tari afectate de Covid-19, are in plus rubrica „Optiuni voluntare pentru conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 t”. Iar aici, pe langa masurile de izolare voluntara si carantinare, s-a introdus si varianta „revenirea dintr-o cursa externa si plecarea in cursa urmatoare fara cazare pe teritoriul Romaniei, inclusiv tranzitul teritoriului Romaniei de catre conducatorul auto roman”.
Fiecare conducator auto are obligatia de a completa adresa la care va sta pe perioada cat va sta in tara si unde trebuie sa fie gasit oricand, in caz de verificari.
Conditia pentru ca soferul sa nu intre in auto-izolare sau carantina este ca la intrarea in tara sa nu prezinte simptome asociate Covid-19.
Modelul declaratiei in puteti descarca aici.

Articole similare

Ad
Ad