Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Depozitele operate de FM Logistic vor deveni mai sustenabile

Batilogistic, dezvoltator imobiliar, parte a FM Holding, a semnat un contract de împrumut verde pentru o perioadă de 9 ani, în valoare de 222 milioane EUR, prin intermediul căruia va achiziționa terenuri pe care va dezvolta platforme logistice pe mai multe piețe internaționale.  

Pentru a îndeplini criteriile stabilite pentru a beneficia de rate reduse ale dobânzilor, va fi necesară o cooperare strânsă între Batilogistic și FM Logistic. Prima proiectează și dezvoltă depozite, cea din urmă operează aceste facilități în numele clienților săi. Cele două companii sunt printre primii jucători de logistică care leagă costurile de finanțare de performanțele lor de mediu și sociale.

Ratele dobânzii vor varia în funcție de trei criterii de mediu și sociale:

  • Proporția clădirilor sustenabile certificate LEED sau HQE din portofoliul imobiliar al Batilogistic. LEED și HQE sunt certificate de sustenabilitate pentru clădiri
  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (domeniile 1 și 2) în depozitele deținute de Batilogistic și operate de FM Logistic în Franța;
  • Poziția FM Logistic în ratingul EcoVadis, care evaluează companiile pe criterii de sustenabilitate. Următorul rating va fi acordat în prima jumătate a anului 2021.

Deja 12 dintre depozitele deținute de Batilogistic, și operate de FM Logistic, sunt certificate HQE sau LEED. Din 2018, FM Logistic a redus emisiile de gaze cu efect de seră pe platformele sale logistice cu 17%, obiectivul fiind de 20% până în 2022. Compania s-a angajat să obțină neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în activitățile sale de depozitare până în 2030.

Articole similare

Ad