Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Derogări de la aplicarea tarifelor CNAIR pentru AST-uri pentru Moldova, nu pentru Ucraina

Transportatorii ucraineni au achiziţionat în perioada 24 februarie-10 iulie 2022 autorizaţii speciale de transport (AST) astfel: 65 de bucăţi la punctul de trecere a frontierei Siret şi 114 la Isaccea. Aceştia nu au beneficiat de AST cu valoare zero, aşa cum s-a discutat în cadrul conferinţei Tranzit din 7 iulie, de la Bucureşti.

Ordinul 541/2022 privind aprobarea unor derogări de la aplicarea tarifelor prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 ale OMT nr. 1836/2018 – invocat de reprezentanţii autorităţilor prezente la conferinţă – se referă la vehiculele înmatriculate în Republica Moldova şi România şi a fost emis la reciprocitate cu un act normativ similar în ţara vecină.

Traseul autorizat are ca puncte de origine/destinaţie Constanţa port – PTF Albiţa, AST-urile putând fi emise pentru ambele sensuri ale traseului. Potrivit Direcţiei Transport Rutier din cadrul Ministerului Transporturilor, măsura a fost luată pentru a facilita transportul către port a camioanelor moldovene care operau până la izbucnirea războiului din Ucraina către portul Odessa şi au alte specificaţii tehnice decât cele aprobate în Uniunea Europeană.

Articole similare

Ad