Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Desi a crescut cu 1,9%, numarul kilometrilor parcursi de camioanele din Germania e inca sub nivelul de dinainte de criza

In iulie, numarul de kilometri parcursi de camioanele din Germania a crescut in continuare, dar este inca sub nivelul de dinainte de criza. Potrivit BAG si Oficiului Federal de Statistica (Destatis), kilometrajul autocamioanelor cu cel putin patru axe pe autostrazile federale a crescut cu 1,95% in iulie, fata de iunie 2020. Comparativ cu luna similara a anului precedent, numarul kilometrilor supusi taxarii a scazut cu 2%.

Coronacriza a influentat in ultimele luni evolutia indicelui de taxare al kilometrilor. Ca urmare, fata de februarie 2020, luna de dinaintea impunerii restrictiilor cauzate de pandemia de Covid-19 in Germania, kilometrajul taxat in iulie 2020 este cu 4,7 % mai mic, ajustat sezonier si calendaristic.

Intrucat distantele parcurse de camioane sunt in stransa legatura cu productia industriala din Germania, indicele poate oferi informatii timpurii despre dezvoltarea economica din iulie 2020.

Articole similare

Ad