AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Din 100.000 mp de spatii logistice inchiriati in 2012, jumatate au fost in Bucuresti

Potrivit unui studiu realizat de DTZ Echinox, stocul total de spatii industriale moderne a atins in Romania, la finalul lui 2012, aproximativ 1,4 milioane m2, din care 890.000 m2 (63,6% din stocul national) sunt concentrati in Bucuresti.
Cele mai importante tranzactii incheiate in 2012 au fost inchirierea de catre operatorul de servicii logistice DSV a 15.000 m2 in cadrul proiectului detinut de Portland Trust si extinderea DB Schenker cu 5.000 m2 in Phoenix Logistics Park, detinut de Aviva.
 

Tot anul trecut, Voestalpine – parte a grupului austriac specializat in productia si prelucrarea otelului – a deschis o noua fabrica la Giurgiu, cu o investitie de circa 20 de milioane de euro. De asemenea, compania americana Emerson a anuntat intentia de marire a capacitatii de productie in Oradea, valoarea investitiei fiind estimata la 50 de milioane de euro.
Fosta fabrica Tnuva de la Popesti-Leordeni, specializata in productia lactatelor, a fost achizitionata de compania turceasca Sütas, tranzactie estimata la aproximativ 10 milioane de euro. In plus, Michelin Group a achizitionat in ianuarie 2013 un teren cu suprafata de 20 de hectare in Zalau, pentru 1,6 milioane de euro, cu scopul de a extinde capacitatea de productie a fabricii.

Articole similare

Ad
Ad