Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din ianuarie, si in Romania prin Hochstaffl

Hochstaffl a implinit 40 de ani de prezenta pe piata si tot atatia de colaborare cu Kögel, iar din ianuarie este si dealer oficial al producatorului german in Romania si spera sa vanda in 2013 macar 100 de unitati, din toate modelele sale. In rest, din portofoliul bogat al companiei de origine austriaca, transportatorii de la noi prefera sa achizitioneze camioane rulate „tinere“, in leasing extern.

Hochstaffl activeaza in Austria, Slovacia, Serbia, Croatia si Bosnia ca dealer exclusiv Kögel, iar in Ungaria isi imparte piata, conform unui protocol, cu Delta Truck.
 

„Mereu am vrut sa fim dealer oficial Kögel si in Romania“, declara Michael Hochstaffl, administratorul companiei, „dar Kögel nu a acceptat, deoarece Hochstaffl e o firma prea mare – alaturi de Eurotrailer, din Polonia, vinde 2.500 de semiremorci/an – si producatorul german nu vroia sa ne mai dea inca o tara. Dar apoi a vazut ca nu prea are rezultate in Romania si ca Hochstaffl vinde mai mult aici decat dealerul oficial – pentru ca vindeam Kögel si inainte, dar nu aveam acest statut – astfel ca in decembrie am fost intrebati daca vrem Romania, in ianuarie au inceput vanzarile efective si in trei luni am vandut mai mult decat a vandut Kögel aici in tot anul 2012.“
Romania reprezinta circa 25% din intreaga activitate Hochstaffl, dar se asteapta ca vanzarile la noi sa creasca odata cu includerea Kögel in portofoliu, mai ales dupa ce vor fi corectate anumite greseli facute de producatorul german pe piata noastra, cum ar fi absenta unui departament de vanzari si de after-sales si faptul ca nimeni nu s-a mai ocupat de Romania dupa 2009. In prezent, Hochstaffl are la sediul din Chisinau un atelier si un depozit de piese si le va avea si la sediul din Timisoara, care se construieste acum, astfel ca livrarea de componente se va putea face rapid. In plus, exista o intelegere cu EVW Holding (prin toata reteaua sa de service-uri din Romania), Romtrailer (in Bucuresti si Sibiu), Interactiv Service si ATP Exodus pentru intretinerea/ reparatiile semiremorcilor.

Oferta bogata, avand Kögel in cap de lista
Hochstaffl vinde toate modelele Kögel si are in portofoliu si vehicule pe care producatorul german nu le are in oferta: basculante mari de 45 si 50 m3 si semiremorci cu podea mobila de la Menci, trailere speciale Fliegl si silozuri Kässbohrer. „Astfel, acoperim toate segmentele de transport – si nu ne intereseaza sa adaugam in portofoliu alte marci sau modele. Dar ne ocupam in principal de vanzarea de produse Kögel – unde ajungem la circa 1.000 de semiremorci noi pe an, adica 80% din vanzarile noastre totale de vehicule noi – si de camioane/semiremorci rulate – cu aproximativ 800 de unitati/an – cam 150 numai in Romania – din care Kögel are si aici un procent semnificativ, de 50-60%.“

Articole similare