Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VOLKSWAGEN

Volkswagen Autovehicule Comerciale a relansat anul trecut Caddy, despre care puteti citi mai multe in articolul dedicat noutatilor aparute pe segmentul utilitarelor usoare.
Din al doilea semestru al anului trecut este disponibil in Europa Amarok, primul pick-up oferit de VW, care poate avea patru usi si cabina dubla sau cabina single si este echipat cu doua motoare ecologice – 2.0 TDI biturbo cu sistem de injectie common rail si 163 CP, si un altul, tot TDI, de 122 CP – ambele disponibile cu transmisie manuala cu sapte trepte. In varianta de baza, Amarok are tractiune pe spate, alaturi de aceasta fiind disponibile si cea integrala permanenta si integrala nepermanenta.

Amarok poate avea trei tipuri de echipare, de la o versiune de baza la Trendline si Highline, cu diferente mai ales in planul aspectului exterior si al confortului din cabina.
La modelele cu platforma cu inaltime de numai 525 mm, spatiul de incarcare are 2,52 m2, iar latimea intre pasajele rotilor este de 1,222 m, Amarok fiind primul pick-up care poate incarca un europalet pe latime. Sarcina utila este de pana la 1,15 t, spatiul de incarcare este prevazut cu patru inele de ancorare in coltul platformei, iar optional este disponibil un carlig care face fata unei remorci de pana la 2,8 t.
Din dotarea standard fac parte airbaguri laterale de tip cortina, ABS, ASR si diferential. Functia standard Off-Road ABS scurteaza mult distanta de franare pe teren accidentat sau pe drumuri cu pietris, iar daca este instalat ESP (echipare optionala), la activarea ei, cand viteza e mai mica de 30 km/h, se activeaza si sistemul de asistare la coborarea in panta, pentru siguranta si control sporite.
Crafter este disponibil ca furgon sau autosasiu cu platforma (pentru transport de marfa si persoane, disponibil si cu cabina dubla) sau fara (cu bena sau alte tipuri de carosare si cabina simpla sau dubla). Vehiculul are motor turbodiesel de cinci cilindri, de 109, 136 sau 163 CP, pentru consum redus si performanta inalta, si cutie de viteze in sase trepte (standard).
Spatiul de marfa cu volum maxim de 17 m3, care poate oferi loc pentru cinci europaleti, are usa culisanta cu deschidere de 1.300 mm, pentru incarcarea usoara a unui europalet cu motostivuitorul, usi batante spate, optional cu unghi de deschidere marit la 260o, si acoperis suprainaltat pentru marfuri inalte, cu inaltime maxima de 2,14 m.
Crafter este disponibil cu doua ampatamente, trei lungimi de incarcare, trei inaltimi de acoperis si sarcini maxime admise de 3,5/5 t, cu posibilitate de tarare/detarare.
Transporter are motor Euro 5 de 2 l, diesel (84, 102, 140 si 180 CP) sau pe benzina (115 CP), si cutie de viteze automatizata DSG cu ambreiaj dublu disc si cu sapte trepte de viteza, care permite motoarelor sa functioneze la turatii reduse in majoritatea timpului, pentru reducerea consumului. T5 este oferit standard cu ESP (care include ABS, EDS, Hill Start, sistem de control al tractiunii, control al distributiei cuplului motor si functie de stabilizare a remorcii).
Vehiculul este disponibil cu doua ampatamente, iar furgoanele cu pereti din tabla sau vitrati sunt oferite cu trei inaltimi ale acoperisului. Modelele sasiucabina pot fi comandate cu cabina simpla sau dubla. Furgonul are o sarcina utila de pana la 1,058 t si un spatiu de incarcare de 4,3 m2 in versiunea de baza (cu 3 m ampatament si acoperis normal), oferind un volum util de 5,8 m3. Versiunea cu acoperis inaltat are 6,7 m3, iar cea cu ampatament lung are lungimea totala de 5,29 m, suprafata de incarcare de 5 m2 si volumul util de 6,7 m3 (cu acoperis normal) sau 7,8 m3 (cu acoperis inaltat). Varianta cu acoperis suprainaltat este disponibila numai cu ampatament lung, oferind un volum de 9,3 m3. Versiunile autosasiu sunt, de asemenea, disponibile cu ampatament de 3 si 3,40 m, ultima cu cabina dubla, care ofera sase locuri.

Articole similare

Ad