Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Divizia de camioane aduce mai mult profit pentru Daimler

După un al doilea trimestru puternic, producătorul de autoturisme și camioane Daimler întrevede acum ceva mai mult profit din exploatare pentru divizia sa de camioane în acest an. Cu rentabilitatea vânzărilor ajustată pentru industria camioanelor și autobuzelor, Daimler așteaptă acum o profitabilitate de 6-8% pentru întregul an, așa cum a anunțat miercuri grupul Dax. 

Din cauza problemelor de livrare a cipurilor electronice, compania nu mai așteaptă o creștere semnificativă a vânzărilor de autoturisme Mercedes-Benz comparativ cu anul precedent, ci mai degrabă vânzările se vor situa la nivelul anului precedent.

Potrivit declarațiilor oficialilor Daimler, veniturile din activitatea de exploatare au crescut cu 44% la 43,5 miliarde de euro în al doilea trimestru, comparativ cu anul trecut, afectat serios de coronavirus. După cum se știe, câștigurile înainte de dobânzi și impozitele ajustate pentru efecte speciale au fost de 5,42 miliarde de euro. 

În urmă cu un an, grupul a raportat o pierdere din exploatare de 708 milioane de euro. Concluzia a fost că Daimler a obținut un profit de 3,6 miliarde de euro după ce în urmă cu un an a suferit o pierdere de 2 miliarde de euro.

Articole similare

Ad