Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

DKV BOX EUROPE, disponibil incepand din luna mai

DKV BOX EUROPE, prin intermediul caruia vor putea fi decontate pe viitor toate taxele de drum in Europa, este disponibil pentru comanda incepand cu luna mai 2018, se arata intr-un comunicat al companiei.
Procesul de comanda are loc online si a fost dezvoltat impreuna cu clientii DKV. „DKV BOX EUROPE se bazeaza pe o unitate de bord conforma cu EETS, produsa de Siemens. Este dotat cu tehnologie radio hibrida, adica poate sa inregistreze si sa deconteze taxe de drum DSRC dar si pe cele bazate pe GNSS“, arata sursa citata. In vara anului 2018, sistemul va intra in testele operative, in cadrul carora unitatile de bord vor fi montate primilor clienti. DKV Euro Service doreste sa livreze primele unitati complet functionale catre clienti in septembrie.
 

„Obiectivul este ca incepand cu al patrulea trimestru din 2018 unitatile de bord deja montate in vehicule sa fie inlocuite succesiv, pentru ca, odata cu DKV BOX EUROPE, pe termen mediu, utilizatorii vor avea nevoie de un singur aparat de bord pentru intreaga Europa”, a declarat Robert Vass, Country Manager DKV Euro Service. „Pentru a putea deconta taxele suplimentare de drum, DKV BOX EUROPE nu va trebui schimbat inca o data.” Clientii DKV se pot inregistra online pentru alte taxe de drum si le pot activa prin sistemul de configurare de la distanta. Acest lucru este posibil indiferent de locul in care se afla vehiculul in Europa in momentul respectiv.
Activarea tarilor fara schimbarea dispozitivului
Prima taxa de drum care va putea fi inregistrata si decontata prin intermediul dispozitivului incepand cu al patrulea trimestru, este cea din Belgia. Activarea pentru taxa de drum din Germania va urma, cel mai probabil la inceputul anului 2019. In primavara anului 2019 vor urma tarile DSRC (Austria, Franta, Spania, Portugalia). La scurt timp va fi activata si Italia. Taxele pentru podurile Öresund si Storebaelt din Scandinavia vor fi decontate si ele in curand. „Este posibil ca aceste taxe de drum dar si altele sa poata fi decontate chiar mai repede decat estimam”, a mai spus Robert Vass.

Articole similare

Ad