Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DKV Green Mision, planul prin care transportatorii sunt ajutați să reducă emisiile cu 30%

DKV lansează Green Mision, un plan prin care în următorii doi ani își propune să devină o companie pozitivă din punct de vedere climatic și să îi sprijine pe cei 250.000 de parteneri contractuali în reducerea emisiilor CO2 provenite din transporturi cu 30% până în 2030.

Compania investește deja în portofoliul său de combustibili alternativi și produse digitale pentru a realiza acest obiectiv. „Suntem convinși că obiectivele climatice ambițioase ale UE pot fi atinse numai dacă toți participanții la lanțul valoric aduc o contribuție pozitivă la acest lucru – în industria mobilității, aceasta nu ar trebui să fie doar treaba companiilor petroliere, a OEM-urilor și a consumatorilor – și, tocmai de aceea, ca furnizor de servicii, devenim și noi activi”, spune Marc Erkens, Head of Sustainability, New Mobility & Public Affairs la DKV.

Generând aproximativ un sfert din emisiile globale de CO2, sectorul transporturilor oferă un potențial enorm în acest sens. Pentru a valorifica acest potențial, furnizorul de servicii de mobilitate dorește să le ofere clienților și partenerilor instrumentele adecvate. Printre cele 5.000 de stații pe care DKV le adaugă rețelei în fiecare an, există o orientare clară spre așa-numitele stații cu soluții multiple, care oferă alternative precum GPL, GNL, GNC, hidrogen și puncte de încărcare pentru vehicule electrice, pe lângă combustibilii convenționali diesel și benzină. „Ne străduim să construim cea mai mare rețea de încărcare independentă din întreaga Europă. În prezent, suntem la 130.000 de puncte de încărcare în toată Europa și creștem foarte repede. De asemenea, oferim cea mai mare rețea de aprovizionare din Europa în acest moment pentru GNL, cu 150 de stații”, spune Marco van Kalleveen, CEO DKV.

Pe lângă combustibilii alternativi, DKV oferă și produse digitale, cum ar fi sistemul telematic DKV LIVE, astfel încât transportatorii să poată reduce emisiile de CO2 ale flotelor lor printr-o conducere mai eficientă și un management optimizat al alimentării cu combustibil. Progresul DKV în ceea ce privește protecția climei este publicat continuu în raportul anual de responsabilitate corporativă.

Articole similare

Ad