Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Doar 5 zile pana la ExpoTranzit!

EXPO TRANZIT 2016Intre 21 si 23 aprilie revista Tranzit organizeaza la Cluj-Napoca (Grand Hotel Italia) un targ de transport si logistica, dublat de un program intens de conferinte, intalniri de afaceri si doua cine de gala, cu prilejul aniversarii a 15 ani de la infiintarea revistei.
Pe langa oferta bogata prezentata de importatorii de camioane, semiremorci, vanuri, autobuze/autocare si stivuitoare, firmele de transport au posibilitatea de a afla noutatile legislative pregatite la nivel european si explicatii la controalele tot mai dese din partea autoritatilor germane, franceze si belgiene la adresa transportatorilor romani, in cadrul a trei conferinte avand ca tema managementul transporturilor.
 

Pe 21 aprilie, imediat dupa deschiderea oficiala a ExpoTranzit, in prezenta primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, si a directorului Directiei Transport Rutier din cadrul Ministerului Transporturilor, Adriana Kallapis, va fi organizata o dezbatere cu tema Oportunitati de investitie in judetul Cluj si in zona Transilvaniei”, la care vor participa Catalin Tuluc (vicepresedinte Consiliul Judetean Cluj), Florin Popescu (Olympian Parks), Mihai Escu (CBRE), Rares Retegan (Routier Express), reprezentanti ai unor producatori si retaileri zonali. Dezbaterea va fi moderata de Gabriel Sfetcu, directorul GS Consulting, care va face si o prezentare a proiectelor industriale si logistice recent finalizate sau aflate in curs de finalizare in zona Transilvaniei.

Industria automotive a adus o crestere importanta a afacerii de transport si logistica din tara noastra. Transportul de 3,5 t, prinde teren.
Pe 21 aprilie firmele de transport isi vor putea intalni clientii din domeniul automotive. Matthias Honold, proprietarul companiei de logistica germane Honold Logistik si asociatul lui Dietrich in cadrul uneia dintre cele mai de succes companii de logistica din Romania (Dietrich Honold Logistics), va vorbi despre noile tendinte in logistica automotive, iar Adrian Crizbasianu (DB Schenker) va evidentia rolul important detinut de industria automotive pentru economia romaneasca si, implicit, pentru industriile de transport si logistica din Romania. Panelul de automotive va fi intregit de alte studii de caz si o discutie despre reglementarea transporturilor express cu vehicule de 3.5 t, care se dezvolta tot mai mult mai ales in industria automotive, cu contributia lui Ion Clenciu (Vectra Logistic), Alexandru Petrescu (Add-Vice Motors), Zsolt Gogucz (Kefren Expres), Dan Foarce (Atlas) si Tibor Dobe (Innight).
Tot cu aceasta ocazie se va dezbate si problema furturilor de marfa pe durata transportului, cu contributia unor reprezentanti ai Politiei Romane, burselor de transport (BursaTransport si Trans.eu), firme de asigurari (Safety Broker) si a Av. George Iacob-Anca.

Presedintele TAPA EMEA, la ExpoTranzit
Tot pe 21 aprilie, in parteneriat cu TAPA EMEA, organizatia europeana de protectie a marfurilor transportate, vor fi analizate solutiile la care pot recurge firmele de transport pentru a evita furturile din camion si pentru a obtine, astfel, contracte bine platite pentru transportul de marfuri de valoare.
Presedintele TAPA EMEA, Thorsten Neumann, si un alt membru TAPA, Rein de Vries  CPO, Senior Security Manager European Operations, Samsung Electronics Europe Logistics, vor oferi participantilor raspunsuri la modul in care companiile producatoare si distribuitoare de produse electronice si-au redus numarul de furturi de bunuri pe durata transportului si depozitarii, implementand certificarea TAPA. Aquila Prod Com si H.Essers vor impartasi aceasta experienta din prisma companiilor detinatoare de certificare TAPA.
Iar comisarul-sef la Inspectoratul General al Politiei, Daniel Biro, va vorbi despre demersurile facute de Politia Romana pentru demascarea benzilor organizate care actioneaza atat pe diferite sectoare de drum, pe care urca in mers in camioane si arunca marfurile din semiremorca, cat si in cazul deturnarii camioanelor cu sau fara complicitatea soferilor.

Trei manageri cu experienta intorc pe toate fetele costul/km
Lucia Apostol (Dumagas Transport), Decebal Popescu (Cartrans) si Mircea Manescu (Ahead Logistics) vor sustine un seminar de cost/km in cea de a doua zi (22 aprilie) a targului de transport si logistica organizat de revista Tranzit la Cluj-Napoca. Vor fi luate in discutie elementele de cost care au cunoscut cele mai mari fluctuatii in ultimii doi ani: cheltuielile de personal, cheltuielile cu combustibilul (cu referiri inclusiv la acciza si la cuantumul din acciza care se poate recupera, precum si costurile de recuperare) si cheltuielile cu asigurarile (in special RCA) si mentenanta.
Discutiile vor viza nu numai procentele de crestere/descrestere, ci si un set de recomandari pentru masuri de eficientizare pe fiecare componenta de cost in parte.

Ce provocari ii mai asteapta pe transportatorii internationali?
Tot pe 22 aprilie va fi organizata si conferinta, poate cea mai asteptata de transportatori, referitoare la problemele cu care se confrunta in prezent firmele de transport international: salariul minim in Germania, Franta si Austria, controalele pe MiLoG si cat din diurna se ia in calcul pentru salariul minim in Germania, efectuarea perioadei de odihna saptamanala normala in Franta si Belgia, alte noi provocari pe care autoritatile vest-europene le mai pregateste pentru estici.
Andreea Suciu, LL.M., avocat Noerr specializat in Dreptul muncii, va oferi de asemenea o perspectiva asupra noului proiect de directiva eruopeana privitor la detasarea de personal si cum va influenta noua legislatie modalitatea de remunerare a soferilor.
O discutie despre problemele din asigurarile CMR si Cargo va completa programul conferintelor pe transport marfa.

Comertul electronic si dezvoltarea urbana determina o noua revolutie in distributia de produse alimentare si farmaceutice
Impreuna cu AROLAFrig, pe 22 aprilie producatorii, distribuitorii si furnizorii de servicii logistice pentru produse alimentare si farmaceutice vor lua in discutie noile tendinte ale industriei si modul in care aceasta trebuie sa raspunda la comertul online, la dorinta de a livra produsele comandate cat mai urgent si la restrictiile de zgomot si de acces in orase, ca urmare a aglomeratiei din ce in ce mai mari a traficului urban.
Printre vorbitori se numara Nicolae Cismasu (Friesland Campina), Victor Danila (Pizza Hut), Carmen Vasilescu (Macromex), Lucian Popa (Albalact), Catalin Gojnea (Farmexpert), Doru Achihai (Europe GSK), Jeroen Fabry (H.Essers) si Catalin Olteanu (FM Logistic).

23 aprilie: ziua carierelor in transport si logistica
Ultima zi a ExpoTranzit este dedicata oportunitatilor de angajare in tara si in strainatate in transport si logistica. Fie ca este vorba de soferi, stivuitoristi, dispeceri sau contabili, toti sunt asteptati la conferintele organizate la Grand Hotel Italia, cat si la standurile angajatorilor interesati sa recruteze personal.
Discutiile vor viza o multime de aspecte a legislatiei muncii, un studiu de caz de interventie organizationala complexa pe o firma din domeniul logistic efectuat de HART Consulting,  prezentarea provocarilor si posibilitatilor de satisfactie profesionala aduse de o slujba in domeniul logisticii, efectuata de managerul platformei logistice Kaufland de la Turda, Dan Dehenes, cat si o discutie cu profesori coordonatori de catedre ale mai multor universitati din tara care organizeaza cursuri de transport si logistica.
De asemenea, despre relatia angajat-angajator in firmele de transport va vorbi Sandor Gabor (IFPTR), in timp ce Driver Identification Database va prezenta importanta angajarii de soferi aflati pe „lista alba”, devenita referinta pentru multi producatori si distribuitori de produse electronice, care nu mai accepta la incarcare decat soferi inscrisi in DIDb.

Nissan Romania va invita sa testati Navara, recompensat cu International Pick-Up Award 2015
Nissan Romania va expune doua modele Nissan Navara, alte doua fiind disponibile pentru test drive pe toata durata evenimentului, oferind mai multa culoare acestui eveniment dedicat profesionistilor din transport si logistica.

Printre firmele care vor expune autobuze, camioane, vanuri, semiremorci si stivuitoare se numara Mercedes-Benz, Iveco Romania, Volvo Trucks, Renault Trucks, DAF (EVW Holding), Scania, MAN, Krone (CTE Trailers), Schmitz Cargobull, Koegel (Hochstaffl), Schwarzmueller, InterCargo (Wielton), Jungheinrich, Toyota Material Handling Romania, Nissan Romania, Irizar, Anadolu, Turcento, C&I Eurotrans, Webasto, Bavaria Bus, Vectra s.a.
De asemenea, va asteapta sa le treceti „pragul” standurilor interioare Arobs, ATP Exodus, Axes Software, BCVO Logistic, Bridgestone, BursaTransport, Contact Tire, DB Schenker, Di Camillo, EcoBlue, Euload, Hankook, Idea Leasing, MOL, Petrom, Pneumaxx, Premium Lubricants, Rompetrol, Safety Broker, Tachonan, Total Trading, Total Technologies (Honeywell), Trans.eu, Transferry, Transvat, Viasat Systems, MEC Diesel, Eurial SRL, Voith, Lubexpert s.a.

Parteneri importanti si la targul de joburi
La targul de joburi din cadrul ExpoTranzit, mai multi parteneri, printre care Kaufland Romania, Profi, FAN Courier, BCVO Logistic, H.Essers, International Lazar Company etc, asteapta tineri dornici sa isi inceapa o cariera din domeniul logisticii si transporturilor.

Fie ca este vorba de transportatori, companii de logistica, retail, producatori si furnizori de produse si servicii pentru firmele de transport si logistica, toti se pot inscrie gratuit ca vizitatori la ExpoTranzit.
Asigurati-va ca aveti loc in salile de conferinte! Numarul de locuri in salile de conferinte este limitat. Contactati-ne la tel.: 021 777 06 98-99 sau e-mail office@traficmedia.ro pentru programul complet al conferintelor si detalii pentru inscriere.

Articole similare

Ad