Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Doar grupajele mai aduc profit

Ca urmare a scaderii activitatii si castigurilor in Europa, Rohel, companie cu traditie mai ales pe directia Romania-Grecia, a decis ca urmatorul pas de dezvoltare este consolidarea si dezvoltarea liniilor de grupaj catre tarile ex-sovietice, singurele care mai pot aduce profit. In cadrul acestui proiect, Capitala va deveni punct de colectare a marfurilor din bazinul balcanic si de transport mai departe catre Federatia Rusa.
 

Rohel Trans International face parte din grupul Unit Hellas, care a inceput sa activeze in tara noastra in 1998, cu linia Romania-Grecia, care si astazi reprezinta 20-25% din cifra de afaceri a companiei. In 2008 grupul a adus in Romania si componenta de logistica, prin Unit Logistics, atragand astfel si mai multe marci de produse care vin aici prin Grecia. Ca urmare, in prezent, 25% din activitatea grupului este reprezentat de expeditiile in regim de grupaj, 65% de expeditiile obisnuite si 10% de serviciile cu valoare adaugata, cross-docking si depozitari.
Daca acum cativa ani pe relatia Grecia-Romania Rohel administra peste 40 de camioane pe saptamana, acum mai sunt circa 20, ca urmare a crizei din Grecia. „Din fericire, partea romaneasca a crescut in aceasta perioada si a contrabalansat pierderea. Noi am putea si acum sa trimitem 40 de camioane pe saptamana din Romania spre Grecia, dar nu sunt marfuri pentru retur. Pentru Grecia am dimensionat o flota care lucreaza in exclusivitate pentru noi. Le trimitem din Romania full sau grupaj, iar la intoarcere aduc marfuri colectate din zona Atena-Salonic. Acum incercam sa revenim la nivelul de dinainte. Avem o serie de clienti mari care asigura stabilitate financiara si dau in principal transporturi full pe import/export“, a aratat Mihai Gardareanu, directorul Rohel.
Anul acesta se prefigureaza a fi mai bun decat 2012, profitul si cifra de afaceri pe primele sase luni sunt cu aproape 10% mai mari si se stie ca partea a doua a anului este mai interesanta. Anul trecut Rohel a avut o cifra de afaceri de circa 7,5 milioane de euro.
Grupul Unit Hellas are reprezentante sau parteneri in Serbia, Croatia, Slovenia, Bulgaria, Ucraina Cehia, Albania si Republica Moldova.

Grecii cer asigurari suplimentare
In Romania Rohel are o asigurare de grup, pentru toate riscurile, incheiata de Unit Hellas. O astfel de asigurare all-risk, pe expeditor, care excede CMR, este necesara deoarece in Grecia, chiar daca este in vigoare conventia CMR, clientii nu dau nicio atentie asigurarii CMR. „Daca ai o marfa insotita de factura, de aviz de expeditie, bon de livrare etc., le vizeaza pe toate, dar pe CMR uita, nu vor, nu ii intereseaza, in conditiile in care CMR sta la baza expeditiei. Si atunci grecii cer asigurare suplimentara, de raspundere a casei de expeditii. Asigurarea noastra acopera daunele si in cazul in care …

Articole similare