Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

DP World Constanta ajuta la eliberarea containerelor din vama

DP World Constanta a semnat un protocol de colaborare cu Biroul Vamal de Frontiera Constanta-Sud din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Galati, care stabileste o intelegere de colaborare pentru facilitarea operatiunilor de control desfasurate de autoritatile vamale locale. Acest protocol defineste cadrul in care DP World Constanta poate da in folosinta gratuita Biroului Vamal de Frontiera Constanta – Sud un scaner cu raze X de ultima generatie cu scopul de a fluidiza fluxul containerelor in portul Constanta-Sud, in conformitate cu toate reglementarile legale privind controalele vamale de securitate.

Scopul acestui acord are la baza posibilitatea de a elibera cu celeritate containerele din vama. Aparatul cu raze X va fi amplasat in incinta terminalului operat de DP World Constanta si este destinat exclusiv controlului vamal nedistructiv in procesul de scanare a containerelor si a mijloacelor de transport.
Protocolul de colaborare defineste atat drepturile cat si responsabilitatile celor doua institutii implicate, agreate pentru o perioada initiala de zece ani. Semnarea acestui acord este o actiune strategica, care marcheaza evolutia companiei DP World Constanta in cei 15 ani de activitate in Romania, de la statutul de operator portuar local la facilitator de prim rang al comertului inteligent. „Semnarea protocolului sustine principiile de paza si de facilitare a comertului. Continuam sa  lucram eficient pentru imbunatatirea fluxurilor de transport maritim de containere care intra in terminalul nostru si dincolo de portile acestuia. Acest acord este avantajos pentru toti cei implicati, fiind in beneficiul direct al portului si contribuind indirect la dezvoltarea economiei nationale, prin sporirea eficientei operatiunilor de descarcare a marfurilor si asigurarea aplicarii eficiente a legii.“, a spus Cosmin Carstea, Managing Director DP World Constanta

Articole similare

Ad