Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DP World și CDPQ investesc 4,5 miliarde de dolari în porturi și terminale

DP World, unul din cei mai mari operatori portuari din lume, și Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ), investitor instituțional mondial, au anunțat, joi, că vor extide investițiile în porturi și terminale, printr-un nou angajament de 4,5 miliarde de dolari, crescând astfel valoarea totală a platformei la 8,2 miliarde de dolari. 

De la lansarea sa în decembrie 2016, platforma, unde DP World deține o cotă de 55%, restul de 45% fiind în proprietatea CDPQ, a investit în 10 terminale portuare din lume, în diverse stadii ale ciclului de viață al obiectivelor.  Platforma de investiții își va urmări obiectivele de implementare și diversificare, extinzându-se și la alte sectoare ale lanțului integrat de aprovizionare din domeniul maritim, precum serviciile logistice aferente terminalelor, se arată într-un comunicat al DP World.

Parteneriatul dintre DP World și CDPQ a fost de mare succes și am beneficiat reciproc de competențele fiecăruia.  Oportunitatea pentru industria portuară și logistică este semnificativă și perspectivele rămân pozitive, întrucât cererea consumatorilor declanșează mari schimbări ale lanțului de distribuție la nivel mondial. Porturile de cel mai înalt nivel, cu legături bune și lanțuri de distribuție eficiente, vor continua să aibă un rol activ în progresul comerțului global și în cultivarea mediilor de afaceri celor mai apropiate de centrul operațiunilor lor”, a declarat Președintele și CEO al DP World, sultanul Ahmed Bin Sulayem.

Pe baza succesului înregistrat la prima noastră colaborare cu partenerul nostru strategic DP Works, lider de mare clasă la nivel mondial în privința terminalelor portuare și maritime, platforma extinsă va căuta să investească în obiective de infrastructură portuare și terminale de înaltă calitate, ce vor ajuta la modelarea viitorului comerțului și logisticii inteligente. Pasul următor al parteneriatului nostru este să ne diversificăm și mai mult aria geografică și să căutăm noi oportunități într-un sector care, chiar și într-o perioadă nemaiîntâlnit de dificilă, este condus de tendințe fundamentale de termen lung”, a afirmat și vicepreședintele executiv al CDPQ, Emmanuel Jaclot.

În ciuda impactului COVID-19 și schimbărilor din peisajul lanțului de distribuție global, sectorul portuar a demostrat un grad rezonabil de reziliență. Prin recentele investiții strategice în automatizare și tehnologie digitală, DP World și-a consolidat capacitățile logistice, în combinație cu operarea serviciilor sale maritime și cu rețeaua mondială de porturi și terminale, pentru a oferi o serie completă de soluții inteligente pe tot parcursul lanțului de distribuție. 

Articole similare

Ad