Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DPD Romania: 90% dintre plicurile livrate de curieri sunt trimise de companii

Livrarile de plicuri prin DPD Romania sunt generate, cu precadere, de persoanele juridice. De asemenea, in medie, una din cinci livrari facute de compania de curierat este pentru plicuri, iar majoritatea lor sunt expediate de furnizori de servicii, respectiv banci.
Trimiterea de plicuri a reprezentat, in cazul DPD Romania, circa 19% din totalul livrarilor DPD realizate in primele cinci luni ale anului. Restul de 81% din volumul total de livrari DPD de la inceputul lui 2016 a fost generat de colete. Din totalul plicurilor expediate, clientii persoane juridice au generat cele mai multe expedieri atat in prima parte a lui 2016, cat si in cursul anului trecut.
 

Si in 2015 volumele au fost similare. Astfel, 21% dintre livrarile companiei de anul trecut au fost pentru plicuri, iar 79% au fost colete.
”Clientii nostri persoane juridice au un aport de circa 90% din totalul trimiterilor de plicuri. Cele mai multe livrari pe acest segment sunt generate de furnizorii de servicii, care trimit facturi, de jucatorii din sectorul financiar-bancar, care expediaza contracte sau alte documente catre clientii lor, si de companiile de telecomunicatii. Pe segmentul livrarilor de colete, clasamentul este condus de companiile care activeaza in sectorul de fashion, magazinele online, jucatorii din IT&C si cei din industria telecom”, declara Lucian Aldescu, CEO DPD Romania.
Potrivit acestuia, in ceea ce priveste livrarile catre companii, circa 8% din totalul plicurilor si coletelor expediate prin DPD Romania a provenit din strainatate.
Datele companiei mai arata ca in preajma Sarbatorilor se trimit cele mai multe plicuri. Astfel, la nivelul anului trecut, in decembrie, au fost inregistrate cele mai multe livrari pe acest segment, iar de la inceputul lui 2016 si pana in prezent, cele mai multe plicuri livrate de curierii DPD Romania au fost in luna aprilie, in apropierea Sarbatorilor de Pasti.
Pe plan intern, atat pentru plicuri, cat si pentru coletele expediate prin intermediul DPD Romania, livrarile sunt generate in special de clienti din regiunea Bucuresti-Ilfov, cu o pondere de circa 73,5%, urmata de Cluj, cu 6,5% din total, Timis, cu peste 2,6%, Iasi, cu aproape 2%, si Brasov – 1,4% din ridicari.
Cu o echipa de peste 600 de angajati si francizori si avand acces la o retea europeana de 16.000 de sedii Pickup, DPD Romania livreaza anual 7 milioane de colete.

Articole similare

Ad