Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Drumul Matasii: Transportul feroviar capata tot mai multa importanta

Transportul pe calea ferata a devenit alegerea principala pentru livrarile din China catre Europa. Noul Drum al Matasii, denumit initiativa „Belt and Road“ a contribuit la acest lucru, prin dezvoltarea rutelor terestre de catre statul chinez.
In toamna anului 2013, autoritatile chineze au decis ca este timpul sa reinnoiasca Drumul de matase. Initiativa economica cooperativa a fost denumita initial „Noul Drum de Matase“, numele fiind schimbat in initiativa „Belt and Road“, potrivit Asstra-Associated Traffic AG. Evolutiile legate de transportul terestru au vizat in principal lansarea trenurilor de containere care calatoresc spre Europa. Pana de curand, expeditorii au ales transportul maritim pentru aproximativ 90% din proiectele lor, considerand ca aceasta este cea mai economica optiune. In prezent, calea ferata este alegerea cea mai importanta, scrie sursa citata.
 

„Este demn de remarcat faptul ca dezvoltarea rutelor terestre pe Noul Drum de Matase este o initiativa chineza de stat de importanta deosebita in contextul sistemului economic chinez planificat central. Cresterea transportului feroviar din China catre Europa este, de asemenea, legata de subventii pentru operatorii de transport feroviar care deservesc destinatiile europene. In afara de aceasta, China a investit in dezvoltarea infrastructurii feroviare a tarilor prin care ruleaza Noul Drum al Matasii. Potrivit Congresului de Stat al Republicii Populare Chineze, anual vor functiona peste de 5.000 de trenuri intre China si Europa pana in 2020. Numarul de statii de cale ferata care trimit trenuri spre Europa si tarile CSI creste in mod sistematic. Pana in prezent, deja au fost stabilite legaturi regulate cu peste 35 de orase din 12 tari“, a subliniat Dmitry Pokhodenko, seful regiunii China in cadrul AsstrA-Associated Traffic AG.
In plus, fata de numarul de containere feroviare care circula pe traseu, viteza trenurilor expres este un alt factor important.
„Timpul expres de livrare de la o statie la alta este de 12 pana la 16 zile, mai ales ca trenul expres ajunge in interiorul tarii, asa ca nu pierdem timpul transportand marfurile intr-un port. Totodata, trebuie sa luam in calcul faptul ca toate statiile chinezesti au programe si game de preturi diferite, iar aceste diferente ilustreaza cu exactitate caracterul «chinezesc» al afacerilor, unde nu exista un pret fix“, a mai spus expertul. Serviciul, a mai subliniat acesta, mai scump decat transportul maritim, dar mai costisitor decat cel aerian, este ideal pentru clientii care nu isi pot permite perioade de intrerupere sau un timp mai lung de livrarare.

Articole similare

Ad