Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DS Smith investește 11 milioane de euro în fabrica de la Zărnești

DS Smith, producător de ambalaje din carton a anunţat o investeție totală de 11 milioane de euro până în 2023 pentru modernizarea fabricii de la Zărneşti. Mai exact, suma va fi folosită pentru înlocuirea sistemului de canalizare, pentru achiziţia şi punerea în funcţiune a unei noi staţii de epurare a apelor tehnologice, dar şi a unui incinerator.

Fabrica de hârtie pentru ambalaje se va axa pe eficientizarea operaţiunilor, protecţia mediului şi dezvoltarea sustenabilă locală.

DS Smith, lider în producţia de ambalaje sustenabile, anunţă astăzi planul de investiţii pe termen scurt şi mediu ce urmează a fi implementat la nivelul fabricii din Zărneşti. Prin acest demers, compania urmăreşte dezvoltarea operaţiunilor de fabricare a hârtiei, cu un impact pozitiv asupra economiei locale şi a mediului înconjurător, dar şi atingerea obiectivelor cheie definite de către grup, în materie de sustenabilitate“, se arată în comunicatul de presă.

Citește și: LogiMAT: Focus pe ambalaje durabile si solutii inteligente de identificare automata

Potrivit sursei citate, în următorii doi ani, 2021 – 2023, DS Smith Zărneşti va investi 11 milioane de euro pentru înlocuirea sistemului de canalizare, achiziţia şi punerea în funcţiune a unei noi staţii de epurare a apelor tehnologice, dar şi a unui incinerator, acesta din urmă permiţând scăderea consumului de gaz la nivelul fabricii şi a amprentei de dioxid de carbon cu până la 20% pe an.

Obiectivul planului nostru de investiţii este acela de a creşte eficienţa activităţii de producţie a hârtiei, şi, totodată, de a minimiza impactul asupra mediului înconjurător, printr-o mai bună gestionare a resurselor şi un nivel mai redus de emisii de dioxid de carbon. Vrem să aducem în fabrică tehnologie de ultimă generaţie, pentru a continua să ne desfăşurăm activitatea la un nivel de performanţă ridicat. DS Smith şi-a asumat un angajament pe termen lung faţă de bunăstarea comunităţii locale din Zărneşti – fie că vorbim despre oameni sau despre ecosistem – aşa că toate demersurile noastre se îndreaptă în această direcţie şi ne bucurăm să creăm perspective pentru dezvoltări ulterioare”, a declarat Marius Juncanariu, director DS Smith Zărneşti.

Fabrica DS Smith din Zărneşti este cea mai mare unitate de producţie a hârtiei pentru ambalaje din România, asigurând necesarul pentru aproape jumătate din piaţa locală şi utilizează ca materie primă 100% deşeurile de hârtie şi carton.

DS Smith deţine în România un centru de coordonare a operaţiunilor de reciclare în Bucureşti, două depozite de reciclare în Otopeni şi Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie pentru ambalaje, la Zărneşti, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav şi la Timişoara şi trei puncte de lucru, în Piteşti, Timişoara şi Otopeni, judeţul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajaţi.

Articole similare

Ad