AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

E.ON, H & M, Scania si Siemens isi unesc fortele pentru decarbonizarea transportului

Pentru accelerarea ritmului de decarbonizare a transportului comercial greu, in vederea atingerii tintei climatice stabilite in acordul de la Paris, companiile E.ON, H & M, Scania si Siemens au format o coalitie, invitand insa si alte companii sa li se alature.
Astfel, actorii din industrie se reunesc intr-o singura voce, pentru a influenta opinia publica sa participe la schimbarile necesare in sectorul transporturilor. Va trebui insa o abordare sistemica, coalitia continuand sa identifice inovatiile si parteneriatele cu impact asupra mediului. „Ultimii ani au aratat ca piata raspunde la dorinta de trecere catre un transport comercial durabil.
 

Cu toate acestea, trebuie depuse multe eforturi pentru a compensa impactul emisiilor de gaze cu efect de sera. Nimeni nu poate face singur acest lucru, dar prin cooperare putem reusi. De aceea, coalitia este un pas important care demonstreaza modul in care vom conduce schimbarea“, spune Henrik Henriksson, presedintele si CEO al Scania, completat de Ulf Troedsson, presedinte si CEO al Siemens Nordics: „infiintarea coalitiei este o piatra de temelie pentru cunoasterea aprofundata a decarbonizarii globale a transportului comercial greu. Insa infrastructura pentru electrificarea vehiculelor este o parte esentiala a acestei calatorii, si, ca urmare, este foarte potrivit ca Siemens sa se angajeze sa sprijine acest lucru."
Nu exista nicio indoiala ca energia verde va fi parte a sistemului viitor de transport. „Transformarea sectorului de transport comercial greu are un ecosistem complet de jucatori. Agendele noastre pe termen lung sunt aliniate, dar acum este necesar sa ne unim fortele pentru a cataliza schimbarea. Acesta este doar primul pas dintr-o colaborare interesanta“, a spus si directorul executiv al E.ON Suedia, Marc Hoffmann.
La randul sau, Anna Gedda, Head of Sustainability H&M, afirma: „climatul este una dintre cele mai importante prioritati pentru orice companie. Ne-am stabilit tinte inalte pana in 2040, pe care le putem atinge numai unindu-ne fortele cu alti actori-cheie din industrie.“

Articole similare

Ad
Ad