Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Economii de 118.000 de euro intr-un an

In cadrul conferintei Tranzit de la Timisoara, Cristian Tudor, Sales Engineer Bridgestone Romania, a prezentat conceptul Total Tire Care, cu trei piloni: durata totala de viata atat a anvelopelor noi premium Bridgestone, cat si a resapatelor Bandag, serviciile oferite prin partenerii din reteaua Truck Point si sistemele: deja-cunoscutul ToolBox si cel mai nou produs, cel de monitorizare automata a presiunii din anvelope, TPMS.

ToolBox este o platforma web-based in care datele sunt introduse rapid, iar raportarea este instantanee si foarte usor de inteles, astfel incat sa poata fi aplicate cele mai bune solutii.
Cristian Tudor a prezentat si economiile estimate pana in octombrie, rezultate din managementul eficient al anvelopelor, dar si din reducerea consumului de carburant, pentru Dianthus, una dintre flotele unde a fost implementat sistemul de monitorizare a anvelopelor.
 

In ianuarie anul trecut a fost inspectat un esantion de 118 anvelope si s-a descoperit ca la momentul respectiv doar 52% dintre ele erau in regula din punct de vedere al presiunii, iar 13% nu au putut fi verificate din cauza problemelor la valva. Avariile din flota erau legate si de uzuri neregulate in mare parte. Doar 71% dintre anvelope nu aveau avarii.
Dupa aceasta inspectie au fost luate masuri, s-a implementat un program de management al anvelopelor, iar urmatoarea inspectie s-a facut in iunie, cand au fost constatate imbunatatiri semnificative, 81% din anvelope aveau presiune corecta si 85% nu mai aveau avarii. Problemele cu valvele au scazut foarte mult si au mai fost depistate doar cateva anvelope cu uzuri neregulate. In octombrie situatia era re- lativ similara.
In 2014 compania a obtinut economii de 160 de euro/vehicul, adica 35.000 de euro pe toata flota, doar din anvelope, iar cheltuielile cu consumul de carburant s-au redus cu 375 de euro. Economia totala obtinuta a fost …

Articole similare

Ad