Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eduard Nikolaev (Kamaz) revine la Dakar și câștigă etapa-prolog

Participanții la raliul Dakar 2022 au petrecut prima zi din noul an pe drumul lung dintre Jeddah și Ha’il, unde cele câteva sute de kilometri de cursă de legătură au fost întrerupte de un scurt prolog.

509 Karginov Andrey (rus), Mokeev Andrey (rus), Malkov Ivan (rus), Kamaz-Master, Kamaz 43509, T5 FIA Camion, action during the Stage 1A of the Dakar Rally 2022 between Jeddah and Hail, on January 1st 2022 in Hail, Saudi Arabia – Photo Florent Gooden / DPPI

Printre favoriții ediției din acest an se numără echipajele Kamaz, dar și Martin Macik (IVECO), Ignacio Casale (Tatra) ș.a.

O caracteristică specială a Dakar 2022, care a fost inclus pentru prima dată în Campionatul Mondial de Raliu, a fost alegerea pozițiilor de stat pentru prima etapă a maratonului: primii 15 din fiecare categorie au început în ordinea inversă a clasamentului din etapa-prolog: de la al 15-lea spre câștigător.

Organizatorii, încercând să facă și mai dificilă cursa, au invitat participanții să concureze într-un prolog de 19 km, care în documentele oficiale apare ca „etapa 1A“. A fost o etapă de viteză, care a traversat drumuri cu nisip și dune mici și nu a ridicat probleme majore pentru piloții experimentați, așa cum se vede din faptul că 11 echipaje din 55 au ajuns într-un interval de 50 de secunde.

Învingător a fost pilotul Kamaz Eduard Nikolaev (no. 505), câștigător de cinci ori la Dakar, și care nu a participat la ediția din 2021 ca pilot, iar în 2020, când Dakar a fost organizat pentru prima dată în Arabia Saudită, a suferit o pană și a abandonat.

Acesta a declarat că este neobișnuit ca în prima etapă să concurezi printre dune, dar le-a mulțumit organizatorilor o etapă foarte interesantă.

La distanță de 7 secunde a urmat Dmitry Sotnikov (Kamaz, no. 500), învingătorul de anul trecut, care concurează pe un Kamaz-435091 din familia K5, al treilea a fost Andrey Karginov (Kamaz), iar al patrulea, Anton Shibalov (Kamaz).

Articole similare

Ad