Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ELA își vor consolida cooperarea în domeniul educației și formării profesionale, al competențelor și al mobilității forței de muncă în UE

Scopul memorandumului de înțelegere este de a maximiza sinergiile de care pot beneficia ambele agenții și părțile interesate ale acestora. De asemenea, acesta va ajuta agențiile să evite orice posibilă suprapunere a activităților în domenii de interes similar și va permite agențiilor să învețe una de la cealaltă și să transfere bune practici.

Cedefop și ELA recunosc faptul că au mandate, sarcini și obiective distincte, dar conexe, în domeniile educației și formării profesionale (VET), competențelor, calificărilor, mobilității forței de muncă în UE și, respectiv, coordonării securității sociale. Prin urmare, cooperarea lor structurată le-ar permite să ofere o valoare adăugată mai mare UE, statelor membre, partenerilor sociali și lumii educației și muncii.

În urma ceremoniei de semnare, care a avut loc la sediul Cedefop din Salonic, Grecia, comentând memorandumul de înțelegere dintre cele două agenții, directorul executiv al Cedefop, Jürgen Siebel, a precizat următoarele „acest memorandum este important, deoarece stabilește procese și structuri specifice care ne vor permite amândurora să obținem maximum din parteneriatul nostru și să oferim părților interesate mai mult decât suma contribuțiilor noastre individuale, pe termen lung”. Directorul executiv al ELA, Cosmin Boiangiu, a subliniat că este foarte bucuros să semneze acest memorandum de înțelegere cu Cedefop. Este una dintre cele mai vechi agenții ale UE și este strâns legată de domeniul de activitate al ELA. „Acest memorandum de înțelegere este un prim pas spre o cooperare mai strânsă între agenții și spre o completare a activității fiecăreia dintre ele. Aștept cu nerăbdare să colaborăm îndeaproape și să începem să transpunem acest memorandum de înțelegere în activități de cooperare practică”.

Articole similare

Ad