Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Elmas a dezvoltat o solutie de arhivare pe spatii reduse

Elmas, importatorul Linde pe piata romaneasca, a dezvoltat sistemul automatizat de arhivare Arhi Safe. Investitia in acest proiect se ridica la 120.000 de euro, iar perioada de implementare, cu tot cu obtinerea autorizatiei de constructie si pana la punerea in functiune, a fost de sase luni. Arhi Safe permite utilizarea inteligenta a spatiului de depozitare pe inaltime, cu o amprenta la sol de doar 25 m2 si o capacitate maxima de 19 t de documente.

 

Ideea dezvoltarii unei solutii de arhivare a pornit din nevoile stricte ale Elmas. „Avand in vedere specificul activitatii noastre, s-a ajuns la un volum considerabil de documente si proiecte tehnice care trebuie arhivate pe toata durata de viata a echipamentelor, in acelasi timp fiind necesar accesul usor la documente, pentru consultare. Arhiva companiei, amplasata in cladirea administrativa, nu mai corespundea conditiilor actuale si cerintelor PSI. Aveam varianta de a construi o cladire cu destinatia de arhiva, cu toate cerintele impuse, ceea ce ar fi insemnat sa ocupam un teren de cel putin 200 m2, iar investitia sub aceasta forma ar fi fost mult mai mare decat cea in solutia Arhi Safe“, au explicat reprezentantii companiei brasovene.

Amprenta redusa la sol
Noul sistem vine cu ideea arhivarii pe verticala, utilizand o suprafata, in cazul Elmas, de doar 25 m2 amprenta la sol. Arhiva automatizata Arhi Safe este formata dintr-o constructie metalica exterioara termoizolata si rezistenta la foc, iar la interior este montat sistemul propriu-zis de arhivare si depozitare tip Hänel Lean Lift, prevazut cu 86 de containere, cu dimensiunile de 326×1.035 mm/fiecare, care asigura depozitarea a aproximativ 3.096 de cutii de documente. Documentele pe suport de hartie pot fi arhivate in cutii de carton tipizate, cu dimensiunile de 355x250x150 mm (latime x adancime x inaltime) sau la cerere sistemul de arhivare poate fi adaptat pentru alte tipuri de cutii sau suporturi de stocare (bibliorafturi s.a.).
Solutia are aplicabilitate in companiile din diferite industrii care genereaza un volum mediu si ridicat de documente si au nevoie de un acces rapid si eficient la arhiva, dar si de …

Articole similare

Ad