Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

eMAG investeste 90 de milioane euro intr-un nou centru logistic automatizat

eMAG investeste 90 de milioane de euro intr-un nou centru logistic, la km 19 al autostrazii A1, care se va intinde pe o suprafata de 130.000 m2. Lucrarile de constructie vor incepe luna aceasta si se vor incheia in septembrie anul viitor, urmand ca, pana in iulie 2022, sa fie functionale toate automatizarile si tehnologiile.

Pickingul automatizat va creste de 4 ori mai mult productivitatea acestei activitati, in timp ce comenzile multiple vor fi comasate intr-un singur colet, ducand la scaderea volumului si a consumului de carton necesar pentru ambalarea fiecarui produs in parte. Viteza de livrare va creste pentru ca se va reduce timpul de pregatire a comenzii din momentul plasarii pana in momentul predarii catre curier. In plus, capacitatea mare de stocare a noului depozit va permite cresterea gamei de produse din categorii precum fashion sau bunuri de larg consum, bauturi si alimente.

Centrul logistic este inca un pas in atingerea unuia dintre cele mai importante obiective pentru eMAG, acela de a oferi treptat infrastructura pentru antreprenorii digitali, fapt care va conduce la cresterea gamei de produse pe care sellerii le scot la vanzare. Prin serviciul de Fulfillment, de mai bine de un an eMAG le ofera comerciantilor din eMAG Marketplace servicii de manipulare a marfii, stocare, livrare, retur si customer service. Astfel, clientii care cumpara din Marketplace beneficiaza de servicii identice cu cele oferite de eMAG.

In proiectare si constructie s-a avut in vedere grija fata de mediu si comunitate: noul depozit va fi alimentat cu energie verde prin intermediul a 40.000 m2 de panouri solare, iar pe o suprafata de 100.000 m2 se vor planta copaci.

„Aceasta investitie este un pas major pentru dezvoltarea din urmatoarea decada in care anticipam o migrare masiva a oamenilor catre comertul in online si o accelerare a digitalizarii afacerilor. Valoarea produsa cu ajutorul tehnologiei va fi distribuita catre toti cei care contribuie la evolutia eMAG. Astfel, generam beneficii pentru clienti, pentru antreprenorii digitali din eMAG Marketplace, pentru comunitate si pentru angajati”, a spus Tudor Manea, director general eMAG.

Pentru a stimula si mai mult dezvoltarea zonei aferente acestui proiect logistic, autoritatile locale si centrale analizeaza infiintarea unui parc industrial, atragand astfel noi investitori in zona, alaturi de eMAG.

Articole similare

Ad