Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Emisiile de noxe s-ar putea dubla pana in 2050

Volumele de transport la nivel global ar putea fi duble sau chiar triple pana in 2050, potrivit unui nou studiu al organizatiei ITF (International Transport Forum).
Desi schimbarile demografice si intensificarea activitatii economice sunt factori importanti ai acestei cresteri, studiul demonstreaza ca decisive aici sunt deciziile politice.
Volumele de transport din China si India vor creste de 4-9 ori, iar in statele nemembre OECD transportul de persoane ar putea fi de 4-5 ori mai mare decat in prezent.
 

Iar in spatiile industrializate ale OECD, transportul de persoane va creste cu 50-60%.
Pentru transportul terestru, ITF a prognozat o crestere de pana la 430% in statele nemembre OECD si de pana la 124% pentru zonele OECD.
Situatia ar putea duce la o crestere de pana la 80% a emisiilor de CO2. Insa, aceasta crestere depinde de strategiile pe termen lung de a proteja mediul inconjurator.
Un studiu de caz al ITF arata ca in orasele din America care au favorizat achizitia de vehicule private emisiile de noxe au crescut cu 30%, pe cand in cele care au favorizat transportul public, acestea au scazut cu 30%.

Articole similare

Ad