Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault Group lansează „Renaulution Shareplan” pentru al doilea an consecutiv, o operațiune de mare amploare, dedicat acționariatului salariat. Programul cuprinde o ofertă deschisă în 29 de țări, care vizează un număr de peste 98.000 de salariați ai companiei.

O noutate semnificativă în această ediție a programului prevede majorarea valorii discountului oferit salariaților la achiziționarea de acțiuni. Discountul a crescut la 30%, față de ediția anterioară, angajații având oportunitatea de a beneficia mai mult de succesul aplicării etapelor în cadrul planului Renault Revolution.

Noua creștere a discountului le va permite angajaților eligibili să primească gratuit până la 16 acțiuni, comparativ cu ediția din 2022, când se acordau doar 12 acțiuni gratuite.

În cadrul operațiunii, prețul de referință al acțiunii este fixat la 37,54 de euro, ceea ce echivalează cu un preț de achiziție pentru salariați de 26,28 de euro după aplicarea discountului de 30%. De asemenea, perioada de subscriere va avea loc între 18 septembrie și 2 octombrie 2023 (inclusiv).

La finalul etapei precedente, „Renaulution Shareplan 2022”, salariații au ajuns să dețină un procent de 4,7% din capital. În acest an, Renault Group își reafirmă angajamentul, majorând cota de capital deținută de salariați la 10% până în anul 2030.

„Prin continuarea unuia dintre cele mai ambițioase planuri de acționariat de întreprindere din toate sectoarele de activitate, consolidăm unitatea Grupului. Renaulution Shareplan asigură condițiile unei mai bune partajări a valorii, pentru ca planul Révolution să se deruleze în beneficiul tuturor din companie.”,

a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Consiliul de Administrație al grupului Agricover, unul dintre liderii din agribusiness-ul european, a anunțat decizia sa de a nu continua procesul de listare a acțiunilor companiei la Bursa de Valori București din cauza faptului că nu ar fi îndeplinit parametrii prevăzuți inițial în condițiile actuale de piață.

Agricover Holding este dedicată impulsionării unei creșteri durabile în sectorul agricol, continuând în același timp să colaboreze îndeaproape cu acționarii, clienții și partenerii săi pentru a-și atinge obiectivele pe termen lung, potrivit unui comunicat de presă.

În ultimele două decenii, Agricover a jucat un rol cheie în sprijinirea fermierilor din România, oferind acces la inputuri agricole, soluții de finanțare și inițiative emergente de digitalizare care promovează agricultura durabilă și performantă. Angajamentul ferm al companiei față de principiile solide de guvernanță corporativă, management pragmatic, transparență și responsabilitate ne-a poziționat ca un jucător proeminent în sectorul agricol românesc.

„Cu o situație financiară solidă și fiind pe deplin conștienți de contextul geo-politic, macroeconomic și al piețelor financiare, ne-am asumat un risc calculat. Vom continua cu planurile noastre știind că modelul nostru de afaceri inovator își va atinge obiectivele de profitabilitate și de creștere. Ne menținem angajamentul față de cele mai înalte standarde de guvernanță corporativă, continuând în același timp angajamentul de a promova inovarea în rândul fermierilor. Dorim să ne exprimăm recunoștința față de toți investitorii care au participat la acest proces.”, a declarat Liviu Dobre, CEO Agricover Holding.