Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CFR Marfă a demarat un proces de valorificare a activelor excedentare în data de 6 iulie 2023, în conformitate cu articolul 248 din Legea 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala. Această acțiune a fost luată pentru a maximiza veniturile și a accelera procesul de stingere a ajutorului de stat. Astfel, au fost scoase la vânzare 7.157 de vagoane și 508 locomotive.

După obținerea acordului Administrației Naționale de Administrare Fiscală pentru valorificare și ridicare sechestru, s-au încasat 55,24 milioane de lei (la care se adaugă TVA) pentru 45 de locomotive și 56 de vagoane. Mai multe firme au fost declarate eligibile și au achiziționat bunurile oferite, printre care Banat Green Trading (2 locomotive), Laromet Transib (2 locomotive), Marsim Strei (2 locomotive), Tehnotrans Feroviar (1 locomotivă), Ukrainian Global Trading (1 locomotivă), Vest Trans Rail (1 locomotivă), GFR (31 locomotive), Magro Util (1 locomotivă), Nitramonia (52 vagoane), Tim Rail Cargo (4 vagoane) și Unicom Tranzit (4 locomotive).

Procesul de valorificare va continua, iar în cursul lunii septembrie, anunțul va fi republicat pe site-ul www.cfrmarfa.com pentru vagoanele și locomotivele rămase neachiziționate. CFR Marfa a reușit să valorifice active excedentare la valori superioare celor evaluate, ceea ce a permis reluarea ofertei până la epuizarea lotului de vagoane și locomotive scoase inițial spre valorificare. Sumele obținute în cadrul acestui proces de valorificare vor fi folosite exclusiv pentru stingerea ajutorului de stat declarat nelegal prin decizia Comisiei Europene. SNTFM CFR Marfa SA este operatorul național de transport feroviar de marfă din România, cu o cotă de piață de 31,6% în primul trimestru al acestui an, în creștere cu 2,3% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Renault Group lansează „Renaulution Shareplan” pentru al doilea an consecutiv, o operațiune de mare amploare, dedicat acționariatului salariat. Programul cuprinde o ofertă deschisă în 29 de țări, care vizează un număr de peste 98.000 de salariați ai companiei.

O noutate semnificativă în această ediție a programului prevede majorarea valorii discountului oferit salariaților la achiziționarea de acțiuni. Discountul a crescut la 30%, față de ediția anterioară, angajații având oportunitatea de a beneficia mai mult de succesul aplicării etapelor în cadrul planului Renault Revolution.

Noua creștere a discountului le va permite angajaților eligibili să primească gratuit până la 16 acțiuni, comparativ cu ediția din 2022, când se acordau doar 12 acțiuni gratuite.

În cadrul operațiunii, prețul de referință al acțiunii este fixat la 37,54 de euro, ceea ce echivalează cu un preț de achiziție pentru salariați de 26,28 de euro după aplicarea discountului de 30%. De asemenea, perioada de subscriere va avea loc între 18 septembrie și 2 octombrie 2023 (inclusiv).

La finalul etapei precedente, „Renaulution Shareplan 2022”, salariații au ajuns să dețină un procent de 4,7% din capital. În acest an, Renault Group își reafirmă angajamentul, majorând cota de capital deținută de salariați la 10% până în anul 2030.

„Prin continuarea unuia dintre cele mai ambițioase planuri de acționariat de întreprindere din toate sectoarele de activitate, consolidăm unitatea Grupului. Renaulution Shareplan asigură condițiile unei mai bune partajări a valorii, pentru ca planul Révolution să se deruleze în beneficiul tuturor din companie.”,

a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.