Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ELI Parks, rețeaua industrială dezvoltată de Element Group și D Craig Holding, își continuă extinderea cu două noi proiecte de spații logistice în Nord Vestul Bucureștiului, zona Buftea Chitila în apropierea viitoarei centuri A0 a Capitalei. Cele două clădiri, ELI Park 4 și ELI Park 3.3 vor avea o suprafață totală construită de 42.000 mp. ELI Park Bucharest ajungând la o suprafață totală de 140.000 mp, potrivit unui comunicat de presă.

Cele două spații logistice își vor asigura eficiența performanței ecologice a clădirilor, precum și eficientizarea consumului de energie cu 30%, datorită faptului că vor fi dotate cu panouri fotovoltaice Tesla la o capacitate de 4MW pe oră.

Lucrările de construcție pentru proiectul ELI Park 4 au început în cursul lunii decembrie 2022, iar pentru ELI Park 3.3 vor fi realizate în luna martie. Ambele proiecte vor fi livrate în această vară.

„Suntem încrezători în locația noastră care se află în plină dezvoltare și în calitatea celor două proiecte pe care le vom livra în vara anului acesta”,

a declarat Andrei Jerca, Managing Director, ELI Parks.

Potrivit unei analize a CBRE, cele mai multe spatii industriale si logistice au fost inchiriate in orase regionale, unde s-au tranzactionat 61% din totalul de 29.000 m2, predati clientilor in primele trei luni din 2019. Restul de 39% au fost tranzactionati in parcurile situate in zonele limtrofe capitalei.

Digitalizarea si cresterea segmentului de comert electronic reprezinta doua dintre cele mai importante directii pe segmentul spatiilor industriale si logistice, in 2019. „Din analizele noastre, in urmatoarea perioada va creste numarul dezvoltarilor speculative si semi-speculative, iar la nivelul capitalei se contureaza aparitia de noi poli, in afara de zona de vest. Astfel, in plus fata de transformarea Stefanestiului, in partea de nord, in cel de-al doilea pol logistic din vecinatatea Bucurestiului, ne asteptam si la definirea zonei de est, in apropierea autostrazii A2, ca cel de-al treilea punct fierbinte pentru dezvoltatori”, a conchis Andrei Jerca, account director industrial services al CBRE Romania.
In T1 2019, au fost construiti 109.000 m2 de spatii industriale si logistice, iar pana la finele lui 2019, a fost anuntata livrarea mai multor proiecte in tara, care totalizeaza circa 620.000 m2. Stocul modern de spatii industriale si logistice a atins 3,85 milioane m2 la nivel national. Din aceasta suprafata, 44% este situata in apropierea Bucurestiului, 24% in partea de vest si nord-vest a tarii, 16% in sud si 14% in zona centrala a Romaniei. Moldova ramane in continuare regiunea cu cele mai putine dezvoltari pe acest segment, cu doar 2% din suprafata totala de spatii industriale si logistice.