Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Interesant este că noul eActros 600 dezvăluie şi noua cabină pentru gama grea, mai lungă decât actuala cabină, lungimea fiind folosită pentru creşterea coeficientului de aerodinamicitate, beneficiind de noile mase şi dimensiuni stabilite de Parlamentul European. Noua cabină, cu un look modern, dar clasic în acelaşi timp, se caracterizează prin liniile fluide, rotunjite ale capotei, orice fante fiind complet închise pentru o aerodinamică excelentă.

Bara de protecție este optimizată din punct de vedere aerodinamic, inclusiv panourile de sub caroserie, iar accesul șoferului în camion a fost îmbunătățit. Deflectoarele de aer de pe stâlpii A, un spoiler suplimentar pe acoperiș și un compartiment motor etanș completează îmbunătățirile aerodinamice aduse cabinei. Pe lângă acestea, cabina este echipată cu panouri de treaptă din aluminiu, un nou concept de faruri cu faruri cu LED-uri matriciale și o bandă luminoasă cu LED-uri.

Mercedes-Benz Trucks comercializează cabina sub denumirea „ProCabin”, aceasta urmând să echipeze curând şi modelul diesel (Actros L).

În special în cazul camioanelor electrice cu baterii în exploatare pe distanțe lungi, aerodinamica îmbunătățită are o importanță decisivă, deoarece rezistența aerului este unul dintre principalii factori care influențează consumul de energie. În plus, rezistența redusă a aerului înseamnă că se poate recupera mai multă energie prin recuperare, ceea ce duce la o autonomie mai mare.

Extinderea părții frontale cu 80 mm a făcut posibilă obținerea formei deosebit de aerodinamice a noii cabine. Această formă aerodinamică a fost dezvoltată printr-o multitudine de simulări interne ale fluxului de aer, precum și prin măsurători în tunelul aerodinamic și pe șosea. Acest lucru a permis ca valoarea cW a ProCabin să fie redusă cu nouă procente în comparație cu cabina Actros care se produce în prezent în serie. Această îmbunătățire aerodinamică reduce consumul de energie al vehiculului și contribuie în mod decisiv la autonomia de 500 km obținută de eActros 600.

Citiți: Astăzi Mercedes-Benz a dezvăluit noul eActros 600, primul autotractor cu propulsie electrică care atinge o autonomie de 500 km,

și Noi softuri adaptate la noul grup motopropulsor: Predictive Powertrain Control specific eActros 600

Mercedes-Benz Trucks a dezvoltat pentru noul autotractor electric greu o nouă punte electrică de 800 V cu două motoare electrice și o transmisie cu patru trepte de viteză, special pentru utilizarea în transportul greu pe distanțe lungi, cu rezultate mult mai bune faţă de transmisia cu 2 trepte de la eActros 300 autotractor. Noua transmisie a fost dezvoltată împreună cu colegii de la Freightliner, pentru a putea prelua sarcini mai mari şi a rula în condiţii excelente la viteze mai ridicate (cu atât mai mult cu cât în SUA viteza maximă de deplasare este de 125 km/h).

Motoarele electrice generează o putere continuă de 400 kW, precum și o putere de vârf de 600 kW (faţă de 300 kW putere continuă la eActros 300 şi 400 kW putere de vârf) și asigură o accelerație puternică, un confort de conducere ridicat și o dinamică de conducere ridicată. Puterea maximă a motorului este disponibilă în cea mai mare parte a timpului, fără aproape nicio întrerupere a cuplului.

În plus, cu un stil de conducere anticipativ, energia electrică poate fi recuperată prin recuperare, care este alimentată înapoi în bateriile eActros 600 și este apoi disponibilă din nou pentru sistemul de propulsie. Recuperarea solicită mai puțin frânele eActros 600, ceea ce reprezintă un efect secundar pozitiv. În funcție de situație, șoferul poate alege între cinci niveluri diferite de recuperare. Conducerea cu o singură pedală poate fi, de asemenea, activată opțional pe ecranul tactil din cockpit-ul digital – adică decelerarea prin recuperare cu acționare redusă a frânei mecanice.

Modelul eActros 600 dispune de sistemul de control predictiv al transmisiei și al vitezei de croazieră (Predictive Powertrain Control – PPC), care este special adaptat la sistemul de propulsie electrică. Controlul anticipativ al trenului de rulare ține cont automat de topografie, de traseul drumului și de semnele de circulație pentru cel mai eficient stil de conducere. Informațiile privind traseul de la sistemul de navigație sunt acum incluse pentru a facilita o mai bună recunoaștere a situației de pe drumul din față. Astfel, șoferul poate evita frânarea, accelerarea și schimbarea de viteze inutile și poate exploata energia bateriei cât mai eficient posibil. Prin intermediul sistemului Multimedia Cockpit Interactive 2 instalat în mod standard în eActros 600, șoferul este informat în permanență despre nivelul de încărcare al bateriilor, autonomia rămasă, precum și despre consumul de energie actual și mediu. Managerii de flote pot utiliza soluții digitale pentru gestionarea eficientă a flotei lor prin intermediul portalului Fleetboard. Acestea vor include, încă de la început, un sistem de gestionare a încărcării dezvoltat individual, cum ar fi un control inteligent al tuturor proceselor dintre eActros 600 și infrastructura de încărcare, precum și un jurnal de bord cu informații detaliate despre timpii de conducere, de staționare și de încărcare, precum și date despre consum. Va exista, de asemenea, un instrument de cartografiere care arată în timp real unde se află în prezent un vehicul, dacă este în mers, staționat sau în curs de încărcare și care este nivelul de încărcare a bateriei.

Citiți și: Astăzi Mercedes-Benz a dezvăluit noul eActros 600, primul autotractor cu propulsie electrică care atinge o autonomie de 500 km